Kultura
LITERARNI NATJEČAJ UDRUGE MLADA PERA IZ ČAKOVCA

I slavonski učenici među dječjim turističkim ambasadorima
Objavljeno 27. prosinca, 2022.
Završio je i posljednji literarni natječaj udruge Mlada pera iz Čakovca ove godine kojim se zaokružuje petogodišnjica djelovanja ove udruge. Nedavno su na portalu Top generacija objavljivani radovi pristigli na natječaj, a sad su proglašeni pobjednici, točnije dječji turistički ambasadori.

- Razlog je jednostavan - želimo da svi autori provedu ugodne blagdane i da ih možemo obavijestiti još dok su u školi, iako će rezultati biti objavljeni i preko medija. Štoviše, literarne radove 10 dječjih turističkih ambasadora šaljemo i u turističke zajednice njihovog kraja da imaju adut plus za privlačenje turista u svoje krajeve! A zadatak mladim literatima je bio upravo to: izazvati kod čitatelja želju da posjeti kraj iz priče ili pjesme. Pri tome su bili doista kreativni, pa ponekad niste sigurni pričaju li vam oni legendu svog kraja, ili svoju vlastitu, i jednostavno osjetite želju da otputujete tamo i saznate istinu. U nekima nema otvorenog poziva da ih posjetite, nego svojim dijalektom izazivaju u vama potrebu da odete na lice mjesta i saznate što je pjesnik htio reći! Našla se tu i prefriganka koja humorom u vama izaziva nedoumicu što je san, a što java! Veseli nas da ima i poziva u prirodu, šetnjama i zdravom zraku, pogotovo kod mlađih autora - kažu u udruzi.

Deset dječjih turističkih ambasadora su: Matija Vlašić iz OŠ Ante Starčevića Viljevo, Ines Legović iz OŠ Brod Moravice, Magdalena Nadilo iz III. OŠ Bjelovar, Antonio Lauš iz OŠ Ladimirevci, Ramona Bilić iz Požege, Julia Iliev iz OŠ Konjščina, David Krznar iz OŠ I. G. Kovačića, Sv. Juraj na Bregu, Anja Vukmirović iz Srednje škole Otočac, Tonija Zlatoper iz OŠ Jurja Dalmatinca Šibenik i Antonija Mušćo iz Hotelijersko-turističke škole Opatija.

Svi dječji turistički ambasadori dobit će plaketu i poklon-bon, a poklon-bon dobit će i posebno pohvaljeni autori, a to su: Fabijan Pavošević iz OŠ Ladimirevci - PŠ Ivanovci, Tia Cindori iz OŠ Kneginec Gornji, Petar Kladnički iz OŠ Josipa Broza Kumrovec i Sara Veličkovski iz OŠ Šijana, Pula.

Pohvale idu i svim ostalim "neslužbenim" dječjim turističkim ambasadorima i sigurni smo da će i dalje uspješno pozivati turiste u svoj kraj. T.K.
Možda ste propustili...

190 GODINA GŠ U DONJEM MIHOLJCU

Nastupilo sedam glazbenih škola

U SJEDIŠTU UN-A OTVORENA IZLOŽBA O HRVATSKOJ KULTURI

LADO je nastupio u New Yorku

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana