Mozaik
NOVO IZDANJE CROATIA RECORDSA

Koncert Jimmyja Stanića
i Filharmonije objavljen
na live albumu “Prolazi sve”
Objavljeno 26. rujna, 2022.
Live album "Prolazi sve… Live @ Zagreb", koncert Stjepana Jimmyja Stanića i Zagrebačke filharmonije, pod ravnanjem maestra Josipa Cvitanovića, objavljen je na CD-u, a njegova snimka bit će objavljena i na Blu-rayu. Koncert je održan prošle godine u Kongresnoj dvorani Zagrebačkog velesajma, alternativnom rješenju matičnog Lisinskog, koji se obnavljao nakon potresa.

Aktivan i u svojim devedesetima, bard hrvatske glazbe oduševio je publiku izvedbama svojih evergreena poput "Moja kobila Suzy", "Mimi", "Mama Inez", ali i svjetskih klasika poput "Strangers in the Night", "The Girl from Ipanema", "That‘s Amore". Sa svojom suprugom Barbarom otpjevao je poznate duete "Dimnjačar", "Smoky", "Noćas" i "Kukavica". Ono u čemu će se svi slušatelji i poznavatelji Stanićeva opusa složiti je svježina njegova glasa i lakoća interpretacije pjesama koje su već desetljećima rado slušane. Pokazao je da godine nimalo nisu prepreka njegovoj kreativnosti, a ovaj live album došao je na tržište samo dvije godine nakon njegova studijskog albuma "91+" na kojem sve aranžmane i glazbenu produkciju potpisuje ponovo Josip Cvitanović.

Iduće godine Stanić će obilježiti 50 godina od izlaska svog prvog vinila objavljenog za Jugoton 1973. godine jednostavno nazvanog “Đimi Stanić”. T.K.
Možda ste propustili...

S HITOVIMA KOJI SU OBILJEŽILI KARIJERU PARNOG VALJKA

Objavljena i CD verzija dvostruke kompilacije "Vrijeme ljubavi"

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

RED SEA INTERNATIONAL FILM FESTIVAL

Donosi 131 naslov iz 61 zemlje, od toga čak 34 svjetske premijere

2

NAJGLEDANIJI U KINIMA

Odlična zarada za “Black Panther: Wakanda zauvijek”

3

NOVI ALBUM “72 SEASONS” STIŽE U PRODAJU 14. TRAVNJA 2023. GODINE

Metallica: Nova pjesma i turneja