Osijek
ZNANOST I INDUSTRIJA

Razmjena znanja i inovacija između PTFOS-a i Saponije
Objavljeno 15. prosinca, 2021.
Prehrambeno-tehnološki fakulteti i Saponia potpisali su sporazum o znanstveno-stručnoj suradnji, čime je i formalno potvrđena dugogodišnja uspješna suradnja dviju institucija.

Studenti tog fakulteta i do sada su dolazili na stručna predavanja ili stručnu praksu u Saponiju, a sada će se suradnja intenzivirati i u područjima izrade diplomskih i završnih radova, zajedničke pripreme i provođenja istraživačkih projekata te organiziranja stručnih i znanstvenih skupova, seminara i kongresa. Također je u planu udružiti intelektualne snage obiju institucija pri razvoju inovativnih tehnoloških rješenja, kao i u području zaštite okoliša.

"Saponia ima vlastiti razvojno-istraživački institut osnovan 1962., i u njemu se razvijaju formulacije svih naših proizvoda te nam je iznimno važna stručnost budućeg kadra u tom području. Potpisivanjem sporazuma o suradnji s PTFOS-om, studentima je omogućeno da kroz stručnu praksu primijene stečena znanja u Institutu, a Saponija može osigurati kvalitetnu bazu stručnjaka koji mogu postati dio našeg razvojnog tima", istaknula je Blaženka Ćiško Anić, direktorica Instituta Saponije.

Za Jurislava Babića, dekana PTFOS-a, ovakva suradnja s industrijom kroz znanstveno-istraživačke projekte omogućuje transfer tehnologija i inovacija te pridonosi unaprjeđenju hrvatske privrede i razine inovativnosti. D. Kuštro
Možda ste propustili...

UREDNIJE LASLOVO

Uređeno 750 metara staze

DOK TRAJE SANACIJA SEMAFORA NA VUKOVARSKOJ, OD KERŠOVANIJEVE DO ZAGREBAČKE

Oprez na rakrižju, ukinuta “zebra”

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana