Osijek
ZNANOST I INDUSTRIJA

Razmjena znanja i inovacija između PTFOS-a i Saponije
Objavljeno 15. prosinca, 2021.
Prehrambeno-tehnološki fakulteti i Saponia potpisali su sporazum o znanstveno-stručnoj suradnji, čime je i formalno potvrđena dugogodišnja uspješna suradnja dviju institucija.

Studenti tog fakulteta i do sada su dolazili na stručna predavanja ili stručnu praksu u Saponiju, a sada će se suradnja intenzivirati i u područjima izrade diplomskih i završnih radova, zajedničke pripreme i provođenja istraživačkih projekata te organiziranja stručnih i znanstvenih skupova, seminara i kongresa. Također je u planu udružiti intelektualne snage obiju institucija pri razvoju inovativnih tehnoloških rješenja, kao i u području zaštite okoliša.

"Saponia ima vlastiti razvojno-istraživački institut osnovan 1962., i u njemu se razvijaju formulacije svih naših proizvoda te nam je iznimno važna stručnost budućeg kadra u tom području. Potpisivanjem sporazuma o suradnji s PTFOS-om, studentima je omogućeno da kroz stručnu praksu primijene stečena znanja u Institutu, a Saponija može osigurati kvalitetnu bazu stručnjaka koji mogu postati dio našeg razvojnog tima", istaknula je Blaženka Ćiško Anić, direktorica Instituta Saponije.

Za Jurislava Babića, dekana PTFOS-a, ovakva suradnja s industrijom kroz znanstveno-istraživačke projekte omogućuje transfer tehnologija i inovacija te pridonosi unaprjeđenju hrvatske privrede i razine inovativnosti. D. Kuštro
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana