Osijek
SMOTRA SVEUČILIŠTA J. J. STROSSMAYERA

Rektor: Osijek je pravi studentski grad
Objavljeno 10. prosinca, 2021.
Na Filozofskom fakultetu Osijek u četvrtak je održana 25. Smotra Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku (UNIOS).

Zbog epidemioloških mjera Smotra je i drugu godinu zaredom održana u virtualnom obliku, preko mrežne stranice Sveučilišta i društvenih mreža, gdje su se učenici završnih razreda srednjih škola, studenti i ostali zainteresirani preko promotivnih videouradaka mogli upoznati s oko 140 studijskih programa na 12 fakulteta, jednoj akademiji i četiri sveučilišna odjela.

No, prije toga uvodnim se govorom maturantima i studentima obratio rektor Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, prof. dr. sc. Vlado Guberac.

- Kao Sveučilište zainteresirani smo da što više naše djece, naših budućih studenata studira u Osijeku zbog jednog vrlo jednostavnog i pragmatičnog razloga: kako bi ovdje nakon studija ostali, pronašli posao, zasnovali obitelj i tako pridonijeli razvoju Osijeka i cijele istočne Hrvatske - rekao je uvodno Guberac, pojasnivši zašto odabrati UNIOS.

- Mi smo jako dobro organizirano sveučilište srednje veličine, čak i za prilike EU-a, a u Hrvatskoj smo među četiri najveća i kao takvi imamo niz prednosti. Po zemljopisnom položaju pripadamo srednjoeuropskim sveučilištima, a što se tiče veličine, danas na Sveučilištu studira nešto manje od 17.000 studenata, što znači da je svaki peti stanovnik Osijeka student, odnosno da je Osijek pravi studentski grad - istaknuo je Guberac. I. Alilović
Možda ste propustili...

TRŽNICA D.O.O. I GRAD OSIJEK ZA BOLJU VIDLJIVOST LOKALNIH PROIZVOĐAČA

Dodijeljeno 78 certifikata za kvalitetnu hranu

O BROŠURI “ILI MOJA ILI NIČIJA!”

Femicid predvidljiv, postoje obrasci, može se spriječiti

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana