Regija
UVODNA DOGAĐANJA VINKOVAČKIH JESENI

Slavonski i Vinski sokak, folkloraši, Dječje jeseni...
Objavljeno 10. rujna, 2021.
VINKOVCI - Ovogodišnje, 56. Vinkovačke jeseni, za razliku od lanjskih održanih u COVID godini, bit će bogate, vesele, razigrane i raspjevane kao i prije, kakve ih Vinkovčani i njihovi gosti poznaju. U petak su počele uvodne priredbe i događanja, a svaki će se dan na vinkovačkim trgovima i sokacima događati nešto što slavi ljepotu i bogatstvo slavonskog folklora i tradicije kojom se Slavonci diče i ponosno ju pokazuju gdje god im se pruži prilika.

Jeseni su počele Dvorištem ideja u lapidariju Gradskog muzeja, gdje se za mališane svakoga dana održavaju radionice, predstave i zanimljivi nastupi, koji će u njima potaknuti kreativni, stvaralački duh. Na platou uz Bosut otvoren je Slavonski sokak, gdje 51 izlagač, obrtnik, predstavlja bogatu ponudu domaćih, autohtonih proizvoda. Na Sokak se može svaki dan od 10 sati do 22 sata, a na pozornici se izmjenjuju tamburaši od 18 sati do 22 sata. Do 15. rujna lovačka društva vinkovačkog kraja svakodnevno će se izmjenjivati u skupinama od po četiri društva, kuhat će i podijeliti, od 20 sati pa nadalje, 400 porcija prvoklasnog čobanca kakav znaju pripremiti samo lovci. Sve do srijede na glavnoj pozornici svake večeri od 19 sati nastupat će folklorne skupine iz županije. U Dugoj je ulici pak Vinski sokak sa šest vrhunskih vinara iz Slavonije i šire.

U nedjelju, 12. rujna, u momohodu 50. Dječjih vinkovačkih jeseni prodefilirat će mali članovi 50 folklornih skupina. M.F.
Možda ste propustili...

DELEGACIJA OŠ VALPOVO NA SICILIJI

Uključili se u Erasmus+ projekt o geoparkovima

SJEĆANJE NA RATNE DANE

30. godišnjica 132. brigade

SAN PRETOČILI U ORGANIZIRANU PROIZVODNJU

7stars motivirajuća poduzetnička priča

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OPĆINSKO VIJEĆE NIJE PRIHVATILO IZVJEŠTAJ O RADU VRTIĆA

Izvješće nije potkrijepljeno
informacijama o prihodima i
rashodima poslovanja vrtića

2

OBLJETNICA 135. BARANJSKE BRIGADE

Postrojili se ratni baranjski veterani

3

FOTOIZLOŽBA U GODINI ČITANJA

Najfotka inspirirana je Novakovim Ciganinom