Regija
SUSRET UDRUGA OSOBA S INVALIDITETOM

Valpovo je još jednom pokazalo veliko srce
Objavljeno 28. srpnja, 2021.
Jedan od ciljeva susreta bila je edukacija korisnika u vještinama važnim za njihove svakodnevne potrebe i osamostaljenje
VALPOVO - Valpovo je ovih dana još jednom pokazalo svoje veliko srce i želju za uključivanjem osoba s invaliditetom u svakodnevicu kroz domaćinstvo Prvog Susreta udruga osoba s invaliditetom koji je održan u prostorijama Društvenog centra u Valpovu. Na susretu su sudjelovali korisnici i članovi udruge osoba s invaliditetom "MI" Valpovo, kao i korisnici Centra za pružanje usluga u zajednici Osijek "JA kao i TI".

Susret je održan u okviru projekta "Društveni centar Valpovo" koji provodi vrlo aktivna Udruga Karašicka Republika, a cilj susreta bio je jačanje kapaciteta udruga osoba s invaliditetom i njihove socijalizacije putem zajedničkog druženja, razmjene iskustava, jačanje njihove suradnje i edukacije osoba koje rade kao volonteri u tim udrugama i njihovih roditelja ili skrbnika, ali i edukacije korisnika koje su važne za njihove svakodnevne potrebe, a sve u svrhu njihova osamostaljenja, priopćila je Sanja Perak iz Društvenog centra.

Susret je počeo okupljanjem članova i korisnika udruga ispred dvorca Prandau - Normann, gdje je voditeljica programa edukacije o pravima osoba s invaliditetom i susreta udruga osoba s invaliditetom Sanja Perak pozdravila nazočne, upoznala ih sa znamenitostima Valpovo te se krenulo u obilazak Muzeja Valpovštine u dvorcu Prandau - Normann, kroz koji ih je proveo kustos Muzeja Stjepan Vidaković. Nakon posjeta Muzeju prošetali su perivojem Valpovačkog parka te su se po završetku obilaska uputili u prostorije "Društvenog centra Valpovo" gdje je Ivana Mađarić, zajedno s kolegicom Sarom Prša, održala radionicu pod nazivom "Slušajmo se bolje – radionica komunikacijskih vještina". Cilj ove edukacije bio je osobe s invaliditetom naučiti znanjima i vještinama kako bi se što bolje uključili u život lokalne zajednice te ih osnažiti za samostalniji život.

Za sve posjetitelje pripremljen je i zajednički ručak nakon kojeg se održala kreativna radionica pod nazivom "Ostavi svoj trag". Ova radionica bila je zamišljena kao opuštajuća radionica za sve sudionike. Radionicu je vodila dugogodišnja volonterka udruge "MI" Ksenija Vajlandić, a program je završio nastavkom druženja korisnika uz društvene igre i glazbeni program pod vodstvom Matka Kantolića i Mateja Vidranskog.Lidija Aničić
Projekt pod okriljem EU-a
Projekt Društveni centar Valpovo provodi Udruga Karašicka Republika u suradnji s partnerima: Udrugom “MI”, Udrugom “Revolucija”, Društvom Naša djeca Grada Valpova i Gradom Valpovom. Projekt Društveni centar Valpovo sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske i Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa uz intenzitet potpore iz Europskog socijalnog fonda 85 posto i Državnog proračuna RH od 15 posto. Za provedbu projekta u razdoblje od 29.05.2020. do 29.05.2022. odobreno je nepovratnih 1.854.987,23 kune.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

U ZMAJEVCU ODRŽAN 16. VINSKI BOR MARATON

Živnuli surduci i podrumi

2

"SREDNJI VIJEK" U PARKU I PERIVOJU PRANDAU-MAILATH

Prikaz otmice hrvatsko-ugarske kraljice Marije

3

PRISJEĆANJE NA ODLAZAK 67 DRAGOVOLJACA

Batrac: "Bili su teški, ali i ponosni dani"