Novosti
USVOJENE SMJERNICE

Ressler: Proračun oporavka za sve
Objavljeno 27. ožujka, 2021.
Europski je parlament na plenarnoj sjednici usvojio izvješće hrvatskog europarlamentarca Karla Resslera o smjernicama EU proračuna za 2022. koje u fokus stavlja oporavak gospodarstva, sigurnost i mlade, priopćio je ured zastupnika.


U rezoluciji se ističe kako će proračun biti od presudne važnosti za oporavak od posljedica izazvanih pandemijom COVID-19. Prioriteti novog proračuna su oporavak i osnaživanje gospodarstva, digitalna i zelena tranzicija, snažna europska zdravstvena unija, uz dodatan fokus na sigurno okruženje za sve europske građane, a osobito mlade generacije, navodi se u priopćenju.

Zastupnik Ressler je u svom govoru na plenarnoj sjednici istaknuo da je pandemija utjecala na sve segmente našeg života. “Mnogi su izgubili svoje najmilije, milijuni ugostiteljskih objekata te malih i srednjih poduzeća morali su se nažalost ugasiti, a učionice su i dalje prazne u velikom dijelu Europe. Stoga sljedeći europski proračun mora biti proračun oporavka za sve. Oporavak koji vodi računa o svim regijama, sektorima i svim generacijama”, istaknuo je Ressler. H
Možda ste propustili...