Kultura
IZLOŽBENI SALON IZIDOR KRŠNJAVI PREMJEŠTENE ŠKOLE

MSU: Izložba “Dnevnik” Alana Vlahova
Objavljeno 25. siječnja, 2021.
Izložbeni salon Izidor Kršnjavi Škole primijenjene umjetnosti i dizajna, koji je trenutno u obnovi nakon zagrebačkog potresa, gostuje u Otvorenoj galeriji Muzeja suvremene umjetnosti s izložbom "Dnevnik" Alana Vlahova. Kipar Alan Vlahov, nekadašnji đak, a sada profesor stručnih umjetničkih predmeta u zagrebačkoj Školi primijenjene umjetnosti i dizajna, nakon nekoliko godina predstavlja u MSU-u svoj novi samostalni kiparski opus, nastao u protekloj godini, u vremenu izolacije i pandemije.

Kako se napominje u najavi MSU-a, iako koncepcijski planiran i puno prije, tijekom realizacije autor je mijenjao materijale izvedbe, u skladu s uvjetima rada i novim okolnostima u koje smo ubačeni, uz svojevrsni rastući dnevnički aspekt kreacije.

Drvo i drvene skulpture, kojima je Vlahov najavio početak nastanka opusa 2019., zamijenio je kaširani papir, žica i akril, što "govori nešto i o našoj nestalnosti, krhkosti, izloženosti, i cikličnosti na koje nas je prethodna godina podsjetila."

"Ambijenti nadrealnih trenutaka, veličanje ljepote prirode, ili pak osobna transformacija emotivnih stanja, ovo je kiparevo putovanje kroz oblake, snove, šumu, poznata i nepoznata stanja duha. Tu ima svega što dodiruje njegovo biće. Oblaci kao stalna mijena i stabla kao utočište koje nam daje osjećaj stalnosti", ustvrdila je u predgovoru izložbe autorova kolegica Anita Parlov.

Izložba će biti otvorena - uz besplatan ulaz - sve do 21. veljače. Dugogodišnja uspješna suradnja dviju institucija potvrđena je i izložbom Izložbenog salona Izidor Kršnjavi iz jesenskog programa, postavljenom u prostoru Zbrike Richter MSU-a. H
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PREMIJERA PREDSTAVE ‘’ŠTO ŽENA UMIJE’’

Zagorka je započela borbu za prava žena koja još traje

2

MINISTARSTVO KULTURE OVU JE GODINU PROGLASILO GODINOM ČITANJA

Za književne manifestacije 3,8 milijuna kuna

3

ARHEOLOŠKA ISKAPANJA OTKRILA DOKAZE O ŽIVOTU PRIJE 3.000 GODINA

Nepoznata povijest Banskih dvora