Regija
PROGRAM „ZAŽELI BOLJI ŽIVOT U OPĆINI ŠODOLOVCI“

20 žena dobilo je posao, a
stare i nemoćne osobe pomoć
Objavljeno 15. rujna, 2020.

U Općini Šodolovci zaživio je Program zvan „Zaželi“ koji se na području Općine provodi pod nazivom „Zaželi bolji život u Općini Šodolovci“.


Kroz Program „Zaželi bolji život u Općini Šodolovci“  zaposleno je 20 žena, na 23 mjeseca, koje se nalaze u nepovoljnom životnom položaju na tržištu rada sa zadatkom da na području općine skrbe o starijima  i nemoćnima u socijalno ugroženim kućanstvima. Ovim Programom utječe se na poticanje zapošljavanja posebnih skupina nezaposlenih žena i žena s najviše završenim srednjoškolskim obrazovanjem tako i na poboljšanju uvjeta starijih osoba koje teško skrbe o sebi i vlastitom domaćinstvu.


Projekt je u potpunosti financiran sredstvima Europske Unije iz Europskog socijalnog fonda, Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., a vrijednost projekta je 3.675.669,61 kuna.
Korisnik Projekta je Općina Šodolovci, a partneri su Hrvatski zavod za zapošljavanje, Regionalni ured Osijek te Centar za socijalnu skrb Osijek.


Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava potpisan je na 30 mjeseci, od toga su žene zaposlene na 23 mjeseca, a zaposlene su: Kata Antonić, Vesna Ćuruvija, Kristina Karan, Gordana Karas, Ksenija Katić, Snežana Panić, Vesna Matijević, Ljubica Maričić, Marija Kozic, Mira Šinik, Jelena Tepšić, Đurđica Kukić Radanović, Biljana Srdić, Ljubica Radićanin, Nada Sladić, Zorica Knežević, Stojanka Krička, Vinka Šarić, Nataša Žmukić, Olgica Mišić.


U sklopu Projekta kupljeno je 20 bicikala kako bi se olakšao obilazak krajnjih korisnika. Za žene je osigurana i edukacija za program njegovateljice. Edukacija polaznica organizirana je u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Obris. Predviđeno trajanje edukacije je 4 mjeseca, a nakon završenog obrazovanja dobivaju uvjerenje o uspješno završenom školovanju za njegovateljicu.

Korisnici ovog Projekta su osobe koje iz opravdanog razloga trebaju podršku, a to su starije i nemoćne osobe, te osobe s invaliditetom koji nisu mobilni zbog svog zdravstvenog stanja,a što utječe na njihovu socijalnu isključenost. Njihovim aktivnim sudjelovanjem u društvu i organiziranim društvenim događanjima pomoglo u otklanjanju psihološke prepreke te socijaliziranju s lokalnom zajednicom. Svaki korisnik, osim podrške na mjesečnoj bazi dobiva sredstva za čišćenje i održavanje kućanstva. Podrška je za sve korisnike besplatna , neovisno o njihovom materijalnom statusu i starosnoj dobi.


Zaposlene žene pružaju podršku u vidu sljedećih aktivnosti: dostava namirnica, održavanje čistoće stambenog prostora, pranje i glačanje rublja, ostale usluge u kući i okućnici, briga o higijeni i osobnom izgledu, pomoć u socijalnoj integraciji, posredovanje u ostvarivanju raznih prava( dostava lijekova, plaćanje računa, dostava pomagala i dr.) , pružanje psihosocijalne podrške korisnicima kroz razgovore i druženje, pratnja i pomoć u različitim socijalnim aktivnostima.

Možda ste propustili...

PREDSTAVNICI UDRUGE PČELARA "MATICA" ŽUPANJA

Osnovce darivali teglicama meda

OBNOVLJENA VAŽNA VINKOVAČKA PROMETNICA

Boškovićeva ulica dobila europski štih

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

POTPISAN UGOVOR ZA GRADNJU NOVOG STADIONA

Igralište Šparte odlazi u povijest

2

U SDF ŽETELICAMA SU ZADOVOLJNI

Kombajni opet traženi, otvaraju se nova tržišta

3

U VINKOVAČKOM KRAJU MANJI INTERES ZA SEZONU NA MORU

Ove godine zaposleno je 214 sezonaca, nekada je bilo 1475