Kultura
“ČETIRI GODIŠNJA DOBA: SINERGIJA GLAZBE I PODUZETNIŠTVA”

Završni koncerti na četiri lokacije
Objavljeno 19. lipnja, 2020.

Projekt "Četiri godišnja doba: sinergija glazbe i poduzetništva", čija je svrha bila jačanje ključnih kompetencija djece osnovnoškolskoga uzrasta na području Osječko-baranjske županije kroz razvitak i izvedbu inovativnih izvaninstitucionalnih odgojno-obrazovnih sadržaja, uspješno je priveden kraju. Riječ je o projektu sufinanciranom od Ministarstva znanosti i obrazovanja, koji je od rujna 2019. provodio osječki Institut za zborsku glazbu Polifonija, a čiji su rezultati predstavljeni na jučerašnjoj konferenciji za novinare u Poduzetničkom inkubatoru BIOS."Četiri godišnja doba: sinergija glazbe i poduzetništva" Polifonija je provela u suradnji s Centrom za poduzetništvo, Centrom za autizam Osijek, Osnovnom školom Darda, Osnovnom školom Višnjevac, Osnovnom školom Frana Krste Frankopana, i Akademijom za umjetnost i kulturu u Osijeku, a tijekom projekta održano je 27 radionica u kojima je sudjelovalo oko 140 djece od kojih je i formiran veliki zbor, sastavljen od učenika partnerskih škola te pjevača dječjeg zbora Osječki zumbići. Najbrojnije radionice bile su one pjevačke, a osim njih održane su i poduzetničke te muzikoterapijske.


- Dobri su glazbenici često i vrlo poduzetni ljudi, i s obzirom na to da obrazujemo glazbenike, bila nam je želja kod naše djece razviti poduzetničke vještine koje su im potrebne u današnjem svijetu kako bi svoju glazbu proširili svima onima koji ju žele slušati. Radost koju je ovaj projekt donio našim zborašima nemjerljiva je, za razliku od glazbenog znanja i poduzetničkih vještina koje smo razvili kod njih, stoga nam je iznimno drago što smo ga, pandemiji unatoč, uspješno realizirali do kraja - rekla je izv. prof. art. dr. sc. Antoaneta Radočaj-Jerković, ravnateljica Polifonije i voditeljica projekta "Četiri godišnja doba: sinergija glazbe i poduzetništva".


Tijekom projekta nastale su i dvije nove pjesme, od kojih je jedna, “Godišnja doba”, autora Gorana Boškovića, u aranžmanu Željka Nikolina i Davora Dedića, postala himnom projekta. Njezinu premijernu izvedbu, kao i ostatak repertoara pripremljenog na radionicama, možete čuti večeras na završnim koncertima koje će veliki zbor održati na čak četiri lokacije u gradu: Trg slobode (18 sati), dvorište Eurodoma (19 sati), Park kralja Držislava - kod “Školjke” (20 sati), Park kralja Petra Krešimira IV. (21 sat). D.Miklić
Tijekom projekta održano je 27 radionica u kojima je sudjelovalo oko 140 djece od kojih je i formiran zbor.
Možda ste propustili...

ANSAMBL LADO ZATVORIO OSJEČKO LJETO KULTURE

Posebna zahvala Grada i OLJK-a Aleksandru Bogdanoviću

OLJK: GITARISTIČKI KVARTET 40 FINGERS

Virtuozi koje se isplatilo čekati

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana