Kultura
GLAZBA I PODUZETNIŠTVO

"Polifonija" okuplja dječji zbor sa 140 pjevača
Objavljeno 5. ožujka, 2020.
Tijekom projekta bit će održano 27 radionica u kojima će sudjelovati djeca koja će činiti zbor

Osječki Institut za zborsku glazbu "Polifonija" odabran je od strane Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta za provođenje projekta u području izvaninstitucionalnoga odgoja i obrazovanja djece i mladih u školskoj godini 2019./2020. Projekt Četiri godišnja doba: sinergija glazbe i poduzetništva traje od rujna 2019., pa sve do srpnja 2020., a njegova je svrha jačanje ključnih kompetencija djece osnovnoškolskoga uzrasta na području Osječko-baranjske županije kroz razvitak i izvedbu inovativnih izvaninstitucionalnih odgojno-obrazovnih sadržaja, čime se ujedno pridonosi poboljšanju kvalitete života djece.


Nositelj projekta, Institut "Polifonija" organizira i izvodi edukacijske aktivnosti namijenjene djeci osnovnih škola, a koje se provode u obliku radionica zborskoga pjevanja pod nazivom Pjevanjem do umjetnosti, usmjerenih prema razvoju glazbenih, vokalnih sposobnosti djece te stjecanju glazbeno-scenskoga iskustva kroz javnu afirmaciju i javno izvođenje pripremljenoga programa.


U ime "Polifonije" za provedbu aktivnosti zadužen je tim stručnjaka predvođen ravnateljicom ove udruge, ali i voditeljicom cijeloga projekta izv. prof. art. dr. sc. Antoanetom Radočaj-Jerković te njezinim suradnicima: Davorom Dedićem, Majdom Milinović, Anjom Papa i Martinom Proleta.


Tijekom projekta tako će se održati ukupno 27 radionica u kojima će sudjelovati oko 140 djece koja će činiti veliki zbor partnerskih osnovnih škola, djece korisnika Centra za autizam te djece koja su redoviti članovi Udruge "Polifonija". Osim toga, tijekom projekta provode se i skupne muzikoterapije za koje je odgovoran projektni partner Centar za autizam i sveučilišna specijalistica muzikoterapije Marina Hojsak, dok Centar za poduzetništvo organizira poduzetničke igre te radionice na temu prezentacijskih i poduzetničkih vještina koje priprema i izvodi Ivana Šimleša-Vondrak.


Važnu ulogu u projektu imaju i nastavnice Glazbene kulture iz partnerskih osnovnih škola: Dajana Džanko (OŠ Darda), Alma Mance (OŠ Višnjevac) te Andreja Jandrok-Škugor (OŠ Frana Krste Frankopana).
Tijekom provedbe projekta planiran je i okrugli stol Četiri godišnja doba, snimanje audiovizualnog materijala (spota) te završni koncert sudionika. Njegova je ukupna vrijednost 116.968,39 HRK, dok je od strane Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta sufinanciran u iznosu od 106.666,67 HRK.


Narcisa Vekić
okrugli stol
ČETIRI GODIŠNJA DOBA
PROJEKT SE PROVODI NA PODRUČJU OBŽ-a
U ciljanu skupinu projekta tako pripadaju djeca - članovi zborova Instituta - pjevači Dječjeg zbora Osječki zumbići te učenici, nastavnici i učitelji koji su partneri projekta: Centar za autizam Osijek, Osnovna škola Darda, Osnovna škola Višnjevac, Osnovna škola Frana Krste Frankopana, dok je Centar za poduzetništvo, također partner ovoga projekta, zadužen za upravljanje i administraciju (Tihana Marković), ali i neke od ostalih aktivnosti projekta.

Područje je provedbe projekta Osječko-baranjska županija (Osijek, Darda, Višnjevac).
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana