Regija
POTPISAN UGOVOR O IZVOĐENJU RADOVA

EPIcentar Sequoia Slatina obnavlja prirodnu baštinu
Objavljeno 16. siječnja, 2020.
SLATINA


Nakon provedene javne nabave gradonačelnik Denis Ostrošić i direktor Domogradnje d.o.o. iz Virovitice Siniša Gregorić potpisali su ugovor o izvođenju radova na uređenju edukativno-posjetiteljsko-informativnog centra u okviru projekta EPIcentar Sequoia Slatina.


Ostrošić je podsjetio na ciljeve toga projekta, jednoga od najvećih i najznačajnijih u gradu, a to je prije svega revitalizacija zaštićene prirodne baštine – stabla sekvoje i parka smještenog u srcu Slatine, istočno od zgrade Gradske uprave, ali i povećanje atraktivnosti grada očuvanjem prirodne baštine i stvaranjem preduvjeta za razvoj kontinentalnog turizma. Kako bi se stvorili uvjeti i kapaciteti za dulje zadržavanje posjetitelja, u EPIcentru Sequoia bit će uređen hostel s 32 ležaja, interpretacijski centar, konferencijska dvorana, dvorane za edukacije i prezentacije, suvenirnica, restoran, promatračnica, poučna staza u zaštićenom parku i oko mamutovca te dječje igralište. Realizacijom projekta zaokružit će se turistička priča povezivanjem s Parkom prirode Papuk, Dravskom pričom u Noskovcima, izletištem Orah u Orahovici, pa će se povećati potencijal destinacije. Gregorić je izrazio zadovoljstvo što je njihova tvrtka na javnoj nabavi dobila ovaj ugovor te je naglasio da tvrtka raspolaže svim potrebnim tehničkim kapacitetima, stručnim i iskusnim ljudima te očekuje dobru suradnju i pravodobno dovršenje radova.


Projekt se provodi iz Operativnog programa "Konkurentnost i kohezija 2014. -2020."– Javni poziv Promicanje održivog razvoja prirodne baštine. Vrijednost projekta je 20.748.816,66 kuna, a nepovratna sredstava su u iznosu od 16.454.065,49 kuna.


Prijavom na Javni poziv za sufinanciranje projekata EU-a pri Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije odobreno je dodatnih 3.256.673,62 kn te će Grad Slatina sudjelovati u projektu s 1.038.077,55 kuna vlastitih sredstava.
Potpisivanje ugovora obavljeno je u nazočnosti pročelnika Upravnog odjela za razvoj grada Slatine Marina Kokorića, voditeljice Odsjeka za prostorno uređenje Vesne Klement i inženjera gradilišta Slavena Gerenčira. Rok za izvođenje radova je deset mjeseci od uvođenja u posao, što će se obaviti u sljedećih nekoliko dana. P.Ž.
Možda ste propustili...

DAR OD 184 MILIJUNA ZA NAJVEĆI VINKOVAČKI RAZVOJNI PROJEKT

Država je dala 111 hektara za proširenje zone Zalužje

POTPORE OPĆINE RAZVOJU PODUZETNIŠTVA

Vrbanja sufinancira i plaće novozaposlenih

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana