Osijek
DAMIR VAREVAC, DEKAN GRAĐEVINSKOG FAKULTETA

Naš je fakultet ozbiljan centar za istraživanje i edukaciju
Objavljeno 2. prosinca, 2016.

Na Sveučilištu Josipa Jurja Strossmayera ima mnogo vrijednih i angažiranih studenata i profesora. Ovaj put odabrali smo izv. prof. dr. sc. Damira Varevca, dekana Građevinskog fakulteta, jer upravo se taj fakultet u 2016. godini izdvaja među ostalim sastavnicama osječkog Sveučilišta. Dobili su novu zgradu u kampusu, pokrenuli novi studij arhitekture te intenzivno promiču STEM područje. Sve su to bile teme za razgovor.

- Mnogo je razloga za zadovoljstvo. Trenutačno imamo tisuću studenata na svim studijskim programima. Izvodimo sve studije građevine koje nam dopušta zakon, od preddiplomskih do diplomskih, specijalističkih, stručnih studija, kao i razlikovni studij građevine - kaže dekan Varevac.

Ipak, najsretniji je jer su nakon pet godina priprema pokrenuli studij arhitekture. Iako je upis bio tek u jesenskom roku, sva su planirana mjesta popunili, i to studentima iz cijele Hrvatske. Razlog za zadovoljstvo je i nova zgrada Građevinskog fakulteta u kampusu, u kojoj je sada smješten cjelokupni fakultet, nakon godina rada na različitim lokacijama.

- Fakultet obuhvaća površinu od 10.000 četvornih metara, što je dovoljno za sve naše studijske programe. Uz moderne učionice, posebno smo ponosni na četiri suvremeno opremljena laboratorija. Sada je naš fakultet ozbiljan centar za istraživanje i edukaciju - ponosno ističe dekan Varevac.

Uz to, Građevinski fakultet intenzivno radi na popularizaciji STEM područja.

- Aktivno radimo na tome, organiziramo javne tribine i popularnoznanstvena predavanja na kojima gostuju poznati i ugledni znanstvenici iz STEM područja, kao što su Ante Radonić, Ivica Puljak, Nenad Raos, Korado Korlević i mnogi drugi. Ukratko, bit će mnogo zanimljivih gostiju iz svih STEM područja, a uskoro planiramo radionice za osnovce i srednjoškolce - zaključuje dekan Varevac. V. Latinović

10

tisuća četvornih metara površina je novog objekta Građevinskog fakulteta

Možda ste propustili...

ČAROBNA ATMOSFERA U TVRĐI

Svečano otvoren Advent u Osijeku 2023.

SJEDNICE VIJEĆA I SKUPŠTINE

O lokalnim proračunima

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

DALIBORKA & GREGOR PAVOŠEVIĆ - MAMA / SIN / HEROJI SVAKODNEVICE

Gregor se trudi svaki dan, od njega se može puno naučiti

2

IVANA & MLADEN SIBER - SNAHA / SVEKAR / VINARI

Apotekarici iz Zagreba tajne vinarstva otkriva stomatolog iz Osijeka

3

OBILJEŽAVAMO DAN GRADA

Besplatan je prijevoz, slobodno u kazališta, galerije i na bazene