Kultura
STUDENTI IZ OSIJEKA I PEČUHA

Studentska kiparska
radionica u Jarčevcu
Objavljeno 14. studenog, 2016.

U organizaciji Umjetničke akademije u Osijeku, i ove se godine u blizini Petrijevaca kod Valpova održava Međunarodna studentska kiparska radionica “Jarčevac 2016”. Do 15. studenoga tamo će stvarati sedam studenata s Diplomskog studija Umjetničke akademije u Osijeku, te tri studenta Kiparstva s Akademije za glazbu i vizualne umjetnosti iz Pečuha. To su: Tina Banjan, Josip Barišić, Doris Despot, Martina Kovačević, Tamara Sekulić, Josipa Stojanović, Vinko Vidmar te Emke Horváth, Krisztián Mezei i Balázs Sárkány.

- Radionica ima naglasak na likovnoj obradi drveta (lipa, hrast i topola), gdje sudionici uz prethodnu pripremu te stručnu pomoć realiziraju svoje radove velikih formata. Likovna radionica izvodi se u suradnji s Hrvatskim šumama s čije strane je osigurana pomoć u obliku materijala i pomoćnih radnika koji pomažu studentima u obradi drva motornom pilom. Ciljevi radionice su edukacija studenata u radu s drvom i različitim tehnikama obrade drva, upoznavanje studenata s ekosustavom šume, te povezivanje i komunikacija studenata, profesora i mentora s likovnih akademija u regiji - ističe voditelj radionice izv. prof. art. Denis Krašković.

Najbolje izvedena djela bit će postavljena kao javne skulpture u Osijeku i Petrijevcima, a prethodno će biti izloženi na izložbama u Osijeku (Studentski centar) i Pečuhu (Galerija Nador). Do sada je održano sedam radionica u kojima je sudjelovalo stotinjak studenata. Svečanost zatvaranja i druženje sa sudionicima radionice održat će se u utorak u podne.E.S.

Možda ste propustili...

POD POKROVITELJSTVOM MINISTARSTVA KULTURE I MEDIJA U SURADNJI S KC OSIJEK

Online uživo predstava “Botaničari”

OPROŠTAJ OD SAŠE ANOČIĆA

Sanjar u doba grube realnosti

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

MEĐUNARODNI DAN MUZEJA 18. SVIBNJA 2021.

Virtualna šetnja izložbom o ostavštini Weissmanna

2

POD POKROVITELJSTVOM MINISTARSTVA KULTURE I MEDIJA U SURADNJI S KC OSIJEK

Online uživo predstava “Botaničari”

3

BOIR u Veneciji