Dome slatki dome
DETALJI ZA VRTOVE I TERASE

Užitak i odmor u toplim danima
Objavljeno 18. travnja, 2024.
Dekorativni predmeti poput lampiona unijet će dodatnu romantiku u prostor
Vanjski su prostori već postali mjesta užitka i odmora u toplim danima, ali svakako će postati još ugodniji unesemo li detalje kojima ćemo ih oplemeniti. Postavite miniposude s cvijećem te dekorativne boce i čaše u pojedine segmente, vodeći se već postojećim bojama na pojedinim elementima.

Neutralne boje


Podne površine obogatite samostojećim svjetiljkama, koje također mogu biti postavljene kao kompozicija jednakih ili sličnih elemenata. Vežite tamne i svijetle predmete u vizualne cjeline. Taburei su funkcionalni elementi koje svakako iskoristite za dekoraciju prostora. Kombinirajte različite boje i uzorke kako biste uveli dinamiku u zonu sjedenja. Sve dopunite dekorativnim jastučićima koji prate boje taburea, a čine kontrast s baznom bojom garniture. Vanjski tepisi postali su nezaobilazan element vrtova i terasa, a njima ćete dodatno definirati i naglasiti prostor te mu dati pravi ugođaj vanjskog dnevnog boravka. Neutralne, bazne boje siguran su odabir za svaki prostor. Dekorativni predmeti poput lampiona unijet će dodatnu romantiku u prostor, bilo da se radi o dnevnom, bilo noćnom ambientu. Možete ih postaviti bilo gdje, a odličan vizualni efekt imat će vertikalno naglašavanje na prostorima poput stubišta.


Lončanice


Osim vanjskim zelenilom u tlu odličan vizualni efekt postići ćete i postavljanjem velikih lončanica sa stablima poput masline uz zonu sjedenja. “Zeleni prostor u prostoru” stvorit će pravi dojam vanjske prostorije ugodne za boravak. S detaljima budite kreativni i dinamični. Malim promjenama u detaljima moguće je napraviti velike vizualne pomake. Ono što prije svega stvara šarm rustikalnog ugođaja je arhitektura, materijali i okruženje, tj. pogled. Dovoljno je smjestiti stol i stolice u okruženje starog objekta zidanog u kamenu i efekt je postignut.

Izabela Galović Ninić, dipl. ing. arh.
Moderan namještaj
Stolice i stol od tikovine, aluminija ili tehnoratana osobni je izbor. U ovakvim ambijentima je poželjno postići notu profinjenosti, koja će se suprotstaviti grubosti kamenog okruženja. Najjednostavniji je način postaviti namještaj u vrlo modernim bijelim i svjetlosivim tonovima, čime će se postići maksimalna harmonija s okolišem. Zelenilo unutar dvorišta ili prekrasni pogledi na okoliš dekorirat će prostor sami po sebi.

Možda ste propustili...

NAGRADA IF DESIGN

Geberitova linija za djecu

VIŠE VOLI VRUĆINU NEGO HLADNOĆU

Begonija ima više od 1800 vrsta

Najčitanije iz rubrike