Glas Slavonije
Ustupljena fotografija
Ustupljena fotografija
Ustupljena fotografija
Ustupljena fotografija
Ustupljena fotografija
Ustupljena fotografija
5.5.2025., 16:48
Snježana Fridl
PODGORAČ

/Galerija/ Podgoračkim trgom širili se mirisi tradicionalnih jela: Nudili palačinke, štrukle, sarmu

PODGORAČ

Trg Pavla Pejačevića u Podgoraču bio je pozornica novog gastronomskog događaja pod nazivom ''Užina s trpeze''. Mirisi slanih i slatkih delicija širili su se trgom, a bilo ih je u izobilju. Zapečene palačinke sa sirom, štrukli sa sirom, sarma, pečene pole krumpira sa slaninom samo su neka od jela koja su mamila na kušanje.
Mještanima Podgorača i gostima delicije na starinskim šporetima pripremale su vrijedne i nasmijane članice Udruge Maska Popovac, KUD-a "Nikola Šubić Zrinski" Petrijevci, Udruge Hrvatska žena Našičko Novo Selo, Udruge Izvor Kneževi Vinogradi, Zavičajnog kluba Zagorec Josipovac i HKD-a Podgoračani Podgorač. Glazbeno-zabavni ugođaj upotpunili su Šima Jovanovac i sastav Art Voice te Anamarija Žonka i Tamburaški sastav Žeteoci.
Gastromanifestaciju orgnizirao je HKD Podgoračani uz pomoć Općine Podgorač. ''Kroz manifestaciju smo nastojali povezati tradicionalne recepte za jela koji su se nekada koristili na ovom području. Nadamo se da će ovaj gastrodogađaj postati tradicionalan'', rekla je Zdenka Vukomanović, predsjednica HKD-a Podgoračani. 

#Podgorač#Gastronomija#Užina S Trpeze
Povezani članci
U PODGORAČU “UŽINA S TRPEZE’’
Jela će pripremati na “šporetima”
PODGORAČ
Energetska obnova općinske zgrade
SUSRET ISELJENIH PODGORAČANA
U veljači ‘’Podgoračka večer u metropoli’’
×