Osijek
DAN ŠKOLE U ANTUNOVCU

Učenici priredbom poručili: Samo se srcem dobro vidi
Objavljeno 30. svibnja, 2024.
Nastupili su tamburaši, pjevački zbor, školska dramska skupina, učenici 1., 2. i 4. razreda
Osnovna škola Antunovac obilježila je Dan škole priredbom koju su naslovili Samo se srcem dobro vidi. U novoobnovljenoj dvorani škole u Antunovcu nastupili su članovi Tamburaške škole Korijeni pustare iz Antunovca (sadašnji i bivši učenici škole), pjevački zbor, prvašići, učenici 2. i 4. razreda te školska dramska skupina.

- Rođendan škole slavimo kroz pjesmu, ples, igru, radost i veselje. Priredbu smo nazvali Samo se srcem dobro vidi jer smo željeli poručiti da nije važno samo ono što oči vide, ono što je izvana na čovjeku, nego je bitno ono što je u čovjeku. Dakle, bitne su emocije, ono što samo srcem možemo vidjeti i osjetiti. Pri tomu je važno ne samo da nekoga pozdravimo nego i da ga pitamo kako si, jer ćemo samo tako saznati kako se ta osoba osjeća. Upravo je to poruka ove priredbe - rekao je Tomislav Duk, ravnatelj OŠ Antunovac.

Dodao je da punih pet godina nisu slavili Dan škole s tako velikim brojem posjetitelja, zbog epidemije izazvane koronavirusom.

Među brojnim gostima bili su Davor Tubanjski, načelnik Općine Antunovac, Miranda Glavaš Kul, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje Osječko-baranjske županije, koja je istaknula da je emocionalno vezana uz OŠ Antunovac jer je i sama u njoj radila.


Dodijeljena su priznanja najboljim učenicima koji su se natjecali u znanju i sportu. Najbolji je uspjeh postigla džudo-ekipa OŠ Antunovac koja je nastupila na državnom natjecanju.

Na priredbi su, uz učenike, njihove roditelje i rodbinu, učitelje i djelatnike škole, bili i umirovljeni učitelji. Priredba je bila prigoda da se kolektiv OŠ Antunovac oprosti od troje kolega učitelja koji odlaze u mirovinu.

Vesna Latinović
Možda ste propustili...

VODIČ ZA KUPANJE NA BAZENIMA KOPIKE

Od ponedjeljka službeno kreće kupališna sezona

TRŽNICA D.O.O. I GRAD OSIJEK ZA BOLJU VIDLJIVOST LOKALNIH PROIZVOĐAČA

Dodijeljeno 78 certifikata za kvalitetnu hranu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana