Regija
KUPALIŠNA JE SEZONA PRED VRATIMA

Baranjski će se bazeni otvoriti polovinom lipnja, nudit će brojne sadržaje
Objavljeno 28. svibnja, 2024.
BELI MANASTIR/KNEŽEVI VINOGRADI - Bliži se polovina lipnja kada bi, već tradicionalno, svoja vrata trebala otvoriti oba baranjska bazenska kompleksa - u Belom Manastiru i Kneževim Vinogradima.

U tijeku su pripreme za novu kupališnu sezonu, koja bi, što se broja posjetitelja tiče, a sudeći prema klimatskim prilikama, trebala biti na prošlogodišnjoj razini, ako ne i bolja. Oba je bazena prošloga ljeta posjetilo stotinjak tisuća ljudi, i to ne samo Baranjaca, odnosno lokalnog stanovništva. Registracijske pločice na prepunim parkiralištima tijekom prošle godine jasno su pokazivale kako su baranjski bazeni bili odredište izletnicima iz cijele Slavonije, ali i šire. Dakako, na njih su stizali i inozemni gosti, ponajviše Mađari. Spomenutoj brojci posjetitelja treba dodati i najmlađe, kojima su ulaznice financirali Grad Beli Manastir i Općina Kneževi Vinogradi.

- Bazene planiramo otvoriti sredinom lipnja, ovisno o meteorološkim uvjetima. Još uvijek traju prijave studenata i ostalih koji će tijekom sezone raditi na bazenima, a tijekom vikenda počinjemo punjenje vodom - kaže Ivan Zadravec, predsjednik Zajednice športskih udruga grada Belog Manastira koja upravlja bazenima. Budući da su belomanastirski bazeni relativno nov kompleks (otvoren u lipnju 2021.), u čiju je obnovu uloženo više od dva milijuna eura, između protekle i predstojeće sezone nisu bile potrebne neke specijalne investicije. Kaže kako je dodano još ležaljki za što ugodniji cjelodnevni boravak posjetitelja, kojih je prošle godine bilo više od 50 tisuća.

- Sadržaji će biti slični prošlogodišnjima. Osim svakodnevne ponude, u planu su noćna kupanja, razne igre, škola plivanja i slično, o čemu će javnost na vrijeme biti obaviještena. Dosad nije bilo nikakvih problema, pa očekujem da će tako biti i ubuduće - dodaje Zadravec.

Bliži se otvaranje i ‘‘starijeg brata‘‘ - RC-a Bazeni u Kneževim Vinogradima. Kako ističe načelnik Općine Kneževi Vinogradi, Vedran Kramarić, zasad je u planu otvaranje bazena 15. lipnja, ali ako vremenski uvjeti dopuste, rad bi mogli početi i ranije.

- Proteklih godina mnogo smo ulagali u bazene, pa ove godine nije bilo potrebe za neke kapitalnije investicije. No ulaganja se nastavljaju u cijeli kompleks koji se naslanja na bazene, pa za mjesec dana krećemo u realizaciju čak triju projekata koji se odnose na cijeli kompleks - kaže Kramarić, naglašavajući kako će ‘‘bazenska" sezona biti prepuna različitih zanimljivih sadržaja poput žive glazbe, tematskih večeri i slično. Krajem srpnja u planu je održavanje dalmatinske večeri posvećene Oliveru Dragojeviću, a tijekom Europskog nogometnog prvenstva na bazenima će biti organizirano gledanje utakmica reprezentacije Hrvatske na velikom ekranu. I ‘‘suljoške‘‘ je bazene protekle sezone posjetilo 50-ak tisuća ljudi, što je uobičajena brojka proteklih nekoliko godina, osim one koju je obilježila pandemija COVID-19. Ponekim vikendima tamo je mjesto znalo tražiti i po 4000 kupača. Još uvijek nisu poznate cijene ulaznica. Ivica Getto
Tijekom Eura na “suljoškim” bazenima bit će organizirano gledanje utakmica Vatrenih na velikom ekranu

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ODRŽAN 4.:BRUT - BARANJA RURAL TRAIL

Više od stotinu biciklista
pedaliralo je planinom

2

SPOMEN NA SUDIONIKE KRIŽNOG PUTA I MJEŠTANE NAŠIČKIH SELA

Komemoracija za nevine žrtve na gubilištu Crni potok

3

NA SREDIŠNJEM TRGU POSTROJILI SU SE ČLANOVI 30-AK BRANITELJSKIH UDRUGA

Održan četvrti Memorijal “Ivan Ćališ-Đeri”