Osijek
UKOP O KREMATORIJU:

Kremacijska peć ponovno u funkciji, dimnjak je saniran
Objavljeno 27. svibnja, 2024.

Iz Ukopa su izvijestili kako su otklonjeni svi nedostatci u radu kremacijske peći (u jamstvenom roku) na Centralnom groblju te je od utorka (28. svibnja) krematorij ponovno u funkciji.

“Usluga kremiranja može se ugovoriti u pogrebnom uredu, na adresi Prolaz J. Leovića 11. Sve potrebne informacije vezane uz kremiranje možete dobiti putem poziva na broj 031/638-555”, navodi se u obavijesti Ukopa objavljenoj na njihovoj mrežnoj stranici.

Zbog tehničkog kvara krematorij na Centralnom groblju nije bio u funkciji od početka ove godine. Uočeni su nedostatci na vanjskoj limenoj oblozi dimnjaka kremacijske peći, što je upućivalo na njegovu moguću propusnost.

“Pozvani su ovlašteni serviseri tvrtke GreenWave Energy, koja ujedno obavlja redovite servise, kao i koncesionar usluge pregleda i čišćenja dimnjaka. I jedni i drugi su zbog utvrđene tehničke neispravnosti - propusnosti - preporučili obustavljanje kremacije do saniranja dimnjaka”, rekao je tada Vedran Novokmet, direktor Ukopa.

Osječki je krematorij počeo s radom polovinom veljače 2021. godine. Drugi je to, nakon zagrebačkog, i još uvijek jedini krematorij u ostatku države. Realiziran je iznosom od 3,5 milijuna kuna, u cijelosti osiguranim iz gradskog proračuna. D. Kuštro

Možda ste propustili...

ZA DJECU IZ OPĆINE VLADISLAVCI

Novčana potpora za Školu jahanja

KONFERENCIJA NA PRAVNOM FAKULTETU

Skup o demokraciji i vladavini prava

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NOVI MAJSTORI ZANATA

Važno je zadržati majstore kod kuće

2

ANTUNOVAC PROSLAVIO DAN OPĆINE

Četiri dana veselja, ni rezultat iz Berlina nije ih ozbiljnije poremetio

3

NISU ZA PUTNIKE, NEGO ZA OBUKU NOVIH VOZAČA

Tramvaji su opet na tračnicama