Regija
SUDJELOVALO OKO 600 NATJECATELJA IZ 10 DRŽAVA

Održan 6. Vukovarski polumaraton: Dominacija Kenijaca u obje konkurencije
Objavljeno 25. svibnja, 2024.

VUKOVAR - U organizaciji Atletskog kluba “Maratin” iz Vukovara i Triatlon kluba Vukovar u subotu je u Vukovaru održan 6. Vukovarski polumaraton na kojem su pobjedu i u muškoj i u ženskoj konkurenciji odnijeli natjecatelji iz Kenije.

Na ovogodišnjem polumaratonu sudjelovalo je oko 600 natjecatelja iz 10 država, a muškoj konkurenciji prvo mjesto osvojio je Kenijac Ezekiel Kipkorir - Golazo Personalities (1:07:10 sati), dok je u ženskoj konkurenciji prva bila Kenijka Philice Cheborioth Kipkerio - Golazo Personalities (1:17:50 sati).

Početak utrke označio je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava koji je rekao kako je Vukovarski polumaraton jedan od načina promicanja zdravog načina života i rekreativnog trčanja.

“Polumaraton je sada već tradicionalna utrka na koju se odaziva impozantan broj trkača. Jučer i danas trčalo je gotovo 1.000 sudionika, što je zaista sjajna brojka. U Vukovaru su ljubitelji trčanja iz desetak zemalja svijeta što nam je i bio cilj. Turistička promocija, zdrav i sportski život ciljevi su s početka ideje o maratonu, a sada su se i ostvarili”, rekao je Penava.

Siniša Jonjić, jedan od organizatora i predsjednik AK „Maraton“ Vukovar, rekao je kako su zadovoljni s ovogodišnjim odazivom trkača napominjući kako su s vremenom uspjeli trkačku scenu dignuti na zavidnu razinu u Vukovaru.

“Iz godine u godinu radom i trudom uspjeli smo dosegnuti nivo o kakvom smo sanjali, a utrka se nalazi u kalendaru Svjetske atletske organizacije te je certificirana. Imamo po prvi puta trkače koji su došli čak iz Kenije, a tu su i trkači iz Austrije, Bosne i Hercegovine i drugih dijelova Europe i svijeta”, rekao je Jonjić.

Polumaratonu su prethodile utrke Bauder kids run i Bauder night run koje su okupile oko 400 sudionika.

(Hina)

Možda ste propustili...

SPOMEN NA SUDIONIKE KRIŽNOG PUTA I MJEŠTANE NAŠIČKIH SELA

Komemoracija za nevine žrtve na gubilištu Crni potok

JAHANJE POMAŽE I ZATVORENIM OSOBAMA DA POČNU KOMUNICIRATI

U KK-u Medena svoju ljubav prema konjima uspješno prenose na djecu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

JAVNOLINIJSKI PRIJEVOZ DOSTUPAN SVIMA

Prodaja prijevoznih karata porasla 91 %

2

OSNOVNE ŠKOLE ŽUPANJSKE POSAVINE

Ispratili su 292 osmaša, upisali 286 prvašića, za sada ukupno 2236 đaka

3

LJETNI VOZNI RED

Autobus vozi i do Gradskih bazena