Sport
SPORTSKI DIREKTOR U VELIKOJ OFENZIVI

Navijači: “Ramone, ostani!”. I klub želi da Ramon ostane
Objavljeno 24. svibnja, 2024.
Osijek je navodno pokrenuo akciju dovođenja dvaju talenata - Čavline i Šotičeka

Vezani članci

BIJELO-PLAVI ĆE U VARAŽDIN S NAJJAČIM MOGUĆIM SNAGAMA

Vraćaju se Duarte i Renan Guedes

Iako službeno aktualna sezona još nije okončana, za NK Osijek zapravo jest jer je pobjedom nad Rijekom osigurao plasman u Europu, pa će subotnji susret protiv Varaždina biti tek borba za prestiž.

Zbog toga razloga u fokusu je slaganje momčadi za sljedeću sezonu. Sportski direktor Jose Boto u velikoj je ofenzivi. Imena dvojice od petorice najavljenih novih igrača već su poznata. Riječ je o veznjaku Marku Soldi i stoperu Luki Jeleniću, a paralelno s pojačavanjem momčadi Boto vodi računa i o tome kako zadržati njezin ovosezonski kostur.

Ramon i Darko


Nedavno, u jednom od razgovora s novinarima istaknuo je kako se jaka i konetetivna momčad ne može složiti samo od mladih igrača.

- Svaka ozbiljna momčad mora imati kralježnicu koju čine iskusniji igrači - izrekao je tom prilikom Portugalac.

Pod time nije mislio na tip iskusnijih igrača koji u karijeri više nemaju većih izazova, već na one koji su na pragu zrelih igračkih godina. U Osijekovu slučaju riječ je o Ramonu Mierezu, koji će, ako ne bude nekakvih čudesnih preokreta, postati drugi put najbolji strijelac SHNL-a u svoje nepune četiri godine boravka u bijelo-plavoj svlačionici, te o Darku Nejašmiću, o kojem Boto ima vrlo visoko mišljenje. Obojici ugovori istječu u ljeto 2025. godine, pa je sada trenutak u kojem treba donijeti odluku. Prije svega zbog činjenice što Boto želi izgraditi momčad koja se neće dramatično mijenjati u svakom prijelaznom roku, što je u biti čvrst temelj na kojem se može graditi rezultatski uzlet. Ramon je sorta napadača kakvog nije lako pronaći, posebno ne u financijskim okvirima s kojima Osijek može i želi baratati. Osim toga, navijači su rekli svoje na posljednje dvije domaće utakmice u kojima su mu priredili standing ovation s porukom "Ramone, ostani!" U biti klub je Mierezu predočio nacrt novog ugovora, ali pregovori neće biti laki jer Ramon ima 27 godina, četiri je godine ovdje, pa bi se vjerojatno želio okušati na nekoj višoj razini nogometa. No, ne smiju se pri tome zanemariti ni Botove pregovaračke sposobnosti koje su se već dosad pokazale jakima. Postoji još jedan jak razlog zbog kojeg bi Ramona trebalo zadržati. Naime, Argentinac je ostvario jaku vezu s nadolazećom zvijezdom Antonom Matkovićem, kojem je postao svojevrsni mentor, što se itekako osjeti na terenu, a momčadi donosi velike benefite. Nešto slično bi se moglo reći i za Darka Nejašmića, koji je ovog proljeća igrao odličan nogomet i prometnuo se u pravog šefa sredine terena, a Boto ima o njemu visoko mišljenje ne samo zbog igračkih nego i zbog karakternih osobina s obzirom na to da je Nejašmić prototip pravog profesionalca. Sve to upozorava na to kako će Osijek pokušati s njima dvojicom produžiti ugovore ako za to bude postojala i najmanja mogućnost. Moguća prepreka mogle bi biti eventualne izdašne financijske ponude koje bi za njih stigle na klupsku adresu.

Čavlina i Šotiček


U pozadini se valjaju i neke priče koje u ovom trenutku imaju prizvuk prave senzacije, ali ne treba ih olako odbacivati. Osijek je, navodno, bacio oko na dva igrača Lokomotive Nikolu Čavlinu i Marina Šotičeka. Za njih dvojicu trebat će se "pokafati" s Dinamom jer većina talentiranih igrača iz Lokomotive na kraju ode put Maksimira. Priča oko Čavline nekako je bila zamrla, ali na Opus Areni, čini se, imaju novu ideju na koji bi ga način mogli dovesti, a vezana je uz posudbu. Što se Šotičeka tiče, on bi po većini parametara bio izvan Osijekova dosega. Prije svega zbog visine odštete koju bi za njega trebalo platiti, pa ta priča onako na prvu ne izgleda realno, no opet se ne smije zanemariti Botova prefriganost i pregovaračka sposobnost.

Ostaje vidjeti hoće li ta priča ostati na "dobro zvuči" ili će Boto uspjeti ozbiljno uzdrmati hrvatsko tržište igrača. Gdje ima dima, uvijek ima i vatre...

Dalibor Keler
Možda ste propustili...