Novosti
DOMOVINSKI POKRET I EUROPSKI IZBORI

DP za kršćanske vrijednosti
Objavljeno 22. svibnja, 2024.
Predsjednik Domovinskog pokreta (DP) Ivan Penava predstavio je u srijedu osam kandidata DP-a na europarlamentarnim izborima, koji će se, ističe, u EU parlamentu zauzimati za očuvanje kršćanskih vrijednosti i hrvatskog identiteta, jačanje sela i poljoprivredne proizvodnje. Bit ćemo protiv daljnjeg širenja ovlasti Bruxellesa, poručio je na konferenciji za novinare Penava, nositelj DP-ove liste na izborima za Europski parlament. Dodao je kako će se DP protiviti da "službeni Bruxelles dobije nove ovlasti u nizu područja - od porezne i socijalne pllitike do kulture, vanjske politike i sigurnosti".

Pozvao je hrvatske građane da osvijeste važnost izlaska na izbore za EU parlament i daju šansu DP-u kako bi svoju nacionalnu suverenističku politiku pokrenuo i na razini EU-a, na mjestu gdje se, uz ostalo, "određuju uvjeti života i pravila ponašanja u RH".

Uz nositelja liste Penavu, drugi na DP-ovoj listi je Stjepo Nikola Bartulica, četvrta je Branka Lozo, šesti Davor Dretar, sedma Ivana Mujkić, osma Dubravka Lipovac Pehar, deseti Ivica Kukavica i dvanaesti Stipo Mlinarić Ćipe.

"Kao mladoj stranci, koja nije zastupljena u EU parlamentu, naš je cilj dobiti svoje europarlamentarce. Realno je da dobijemo jednog, a ako dobijemo dva, to će biti iznad očekivanja", rekao je Penava. Iako je nositelj liste, rekao je kako ne namjerava ići u EU parlament, a svoje je mjesto spreman prepustiti Bartulici.

Na predstavljanju nije bilo četvero kandidata s DP-ove izborne liste, uključujući Josipa Jurčevića, devetog na listi, iako više nije član te stranke. "DP ide dalje, a gospodinu Jurčeviću želimo svako dobro", odgovorio je Penava na pitanje o mogućnosti da Jurčević s pomoću preferencijskih glasova osvoji mjesto u EP-u ako DP-ova lista bude dobro prošla na izborima i sudjelovala u raspodjeli mandata. H
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

KRIM-SLUŽBENIK UDALJEN IZ SLUŽBE

Vozio pijan auto PU vukovarsko-srijemske

2

PUTNICI LANI POTROŠILI 2,6 MLRD. EURA

Polovina stanovnika Hrvatske nije putovala

3

KRIMIĆI SU NAJPOPULARNIJI, ALI ZATVORENICI NISU ISKLJUČIVI

Što se čita u zatvorima? Od Biblije i “Proklete avlije” do Franje Tuđmana i Suzane Rog