Novosti
PRIJAVLJENO VIŠE OD 200 AKTIVNOSTI ORGANIZACIJA DILJEM HRVATSKE

Počinje nacionalna kampanja "Hrvatska volontira"
Objavljeno 21. svibnja, 2024.

Hrvatski centar za razvoj volonterstva i volonterski centri diljem Hrvatske, od 22. do 25. svibnja organiziraju 14. nacionalnu kampanju „Hrvatska volontira”. Organizacije diljem Hrvatske prijavile su čak 216 aktivnosti kojima će obilježiti ovogodišnju kampanju, koja tematski obilježava vrijednosti Europske unije.


Cilj ovogodišnje kampanje je podići svijest javnosti o važnosti volontiranja i osobnog angažmana građana u doprinosu vrijednostima Europske unije, uz isticanje ključne uloge volontiranja u stvaranju i razvoju različitih europskih vrijednosti.


- Hvala svim organizacijama na prijavi za sudjelovanje u ovogodišnjoj kampanji koja je tematski usmjerena na ključne vrijednosti Europske unije, kao što su ljudsko dostojanstvo, sloboda, demokracija, jednakost, vladavina prava, ljudska prava i solidarnost. Drago nam je da će i građani kroz više od 200 aktivnosti upoznati djelovanje raznih organizacija koje će pokazati kako volontiranje generira europske vrijednosti. Ponosni smo što već 14 godina u nizu kroz kampanju „Hrvatska volontira” promoviramo volontiranje kao važnu društvenu kategoriju, poručila je Marta Hauser iz Regionalnog volonterskog centra u Rijeci, pri udruzi SMART, te suradnica u Hrvatskom centru za razvoj volonterstva.


Klikom na online platformu Volonteka, moguće je saznati na kojim lokacijama se organiziraju određene aktivnosti.

- Pozivamo građane i volontere da posjete našu e-platformu za volontiranje volonteka.hr, gdje mogu saznati koje aktivnosti će se provoditi i gdje. Odaberite regiju u kojoj se nalazite te aktivno doprinesite stvaranju europskih vrijednosti kroz sudjelovanje u organizaciji raznih događaja, kreativnih radionica, sportskih aktivnosti, aktivnosti uređenja okoliša i druženja s korisnicima te ostalim volonterskim akcijama, istaknula je Marta Hauser.

 

Hrvatski centar za razvoj volonterstva od 2011. godine organizira kampanju „Hrvatska volontira”, koja se održava na nacionalnoj razini svake godine. U kampanju se uključuje velik broj pojedinaca, organizacija civilnog društva, institucija i tvrtki, koje kroz različite javne akcije u svojim zajednicama promiču volontiranje.

 

Kampanja 'Hrvatska volontira' do sada je okupila 42.325 volonterki i volontera, koji su kroz 2.857 volonterskih akcija na području cijele Hrvatske društvu poklonili 202.304 volonterskih sati.

 

Ovaj program sufinancira Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike. Sadržaj ovog članka u isključivoj je odgovornosti Udruge i ne odražava nužno stajalište Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.


Sufinancirano sredstvima Europske unije. Izneseni stavovi i mišljenja su stavovi i mišljenja autora i ne moraju se podudarati sa stavovima i mišljenjima Europske unije ili Europske izvršne agencije za obrazovanje i kulturu (EACEA). Ni Europska unija ni EACEA ne mogu se smatrati odgovornima za njih. (promo)

Možda ste propustili...

POLICIJA PROVODI KRIMINALISTIČKO ISTRAŽIVANJE O MUŠKARCU KOJI SE SAMOZAPALIO

Liječnici: Muškarac s Markova trga ima opekline četvrtog stupnja i životno je ugrožen

SPORAZUM SLOVENSKOG UJP-A I HRVATSKOG AKD-A

Suradnja oko izrade zaštićenih duhanskih markica

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

KRIM-SLUŽBENIK UDALJEN IZ SLUŽBE

Vozio pijan auto PU vukovarsko-srijemske

2

PUTNICI LANI POTROŠILI 2,6 MLRD. EURA

Polovina stanovnika Hrvatske nije putovala

3

KRIMIĆI SU NAJPOPULARNIJI, ALI ZATVORENICI NISU ISKLJUČIVI

Što se čita u zatvorima? Od Biblije i “Proklete avlije” do Franje Tuđmana i Suzane Rog