Novosti
MINISTAR GRADITELJSTVA NAJAVIO PRIORITETE U OVOM MANDATU

Dostupno stanovanje za mlade
Objavljeno 21. svibnja, 2024.
Ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić rekao je u ponedjeljak da će prioriteti tog ministarstva u novom mandatu biti nastavak obnove nakon potresa, omogućavanje dostupnog stanovanja mladima i novi zakon o prostornom uređenju.

Prioritet će biti nastavak postignute dinamike obnove na području zagrebačkog i petrinjskog potresa, vezano uz javne zgrade i privatnu imovinu, poručio je ministar Bačić u izjavi novinarima nakon prve sjednice nove Vlade. Kao drugi prioritet izdvojio je donošenje nacionalnog plana stambene politike, za koji je rekao da bi za mjesec dana trebao biti u javnom savjetovanju. "Bit će to prva stambena strategija donesena od uspostave hrvatske samostalnosti, a kojom želimo mladim ljudima učiniti priuštivim i dostupnim stanove ili kuće", istaknuo je. Kao treći prioritet istaknuo je donošenje novoga zakona, kojim će se pristupiti sustavnijem prostornom uređenju u Hrvatskoj.

Rekao je i da će se vjerojatno povećati plaće ministara i državnih dužnosnika. "To je nešto što je pred nama. U idućih nekoliko tjedana, ili mjesec do dva, sigurno ćemo predložiti da se i taj dio riješi", izjavio je Bačić, te dodao da ministri trenutno ne primaju odgovarajuću plaću za ono što rade. Smatra da plaću ministara i drugih državnih dužnosnika treba uskladiti s povećanjima plaća u realnom sektoru i plaćama ostalih zaposlenika u Hrvatskoj te je podsjetio da je prosječna plaća 1250 eura.

Potvrdio je da je donirao HDZ u parlamentarnoj kampanji s 2000 eura, što je i prijavljeno. Dodao je kako je time učinio isto što i brojni drugi njegovi kolege, HDZ-ovi ministri i dužnosnici, kao i zastupnici. Kaže i da nije do sada razmišljao hoće li donirati i stranačku kampanju za europske izbore. H
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

BIT ĆE TO PRVI CJELOVITI CENTAR ZA GOSPODARENJE OTPADOM

Gradit će se prva domaća energana koja pretvara mulj i blato u energiju

2

HRVATSKE ZRAČNE LUKE BILJEŽE SVE BOLJE REZULTATE

Na Klisi četiri puta više putnika nego na Krku

3

FOKUS NA INOVATIVNE TEHNOLOGIJE

Perspektiva je da osječki IT sektor bude još uspješniji