Regija
SVEČANA SJEDNICA ZA OBLJETNICU

Požeški obrtnici obilježili 150 godina obrtništva
Objavljeno 17. svibnja, 2024.
POŽEGA – Svečanom sjednicom Udruženja obrtnika obilježeno je 150 godina obrtništva u Požegi. „Obrtnici su uvijek bili ključni pokretači razvoja, nositelji tradicije i identiteta našeg grada. U današnjem svijetu punom izazova, njihova uloga je još važnija nego ikad prije. Stoga uzimam ovu obljetnicu kao priliku za obnovu naših obećanja i obaveza prema našoj zajednici i budućoj generaciji obrtnika. Nastavit ćemo održavati obrtništvo, poticati inovacije i osigurati da obrtnici imaju potrebnu podršku i resurse za uspjeh. Hvala vam svima, neka nam 150 godina bude motivacija za još uspješniju budućnost.“ – rekao je predsjednik Udruženja obrtnika Željko Pojer.

Udruženje obrtnika Požega svojim uspješnim djelovanjem u posljednjih 30 godina pridonijelo je gospodarskom razvoju Požeško-slavonske županije. Potvrđuju to brojke: 2014. godine na području Udruženja obrtnika bilo je 788 obrta, dok je 2023. ta brojka porasla na 1029 obrta.
Čestitke za uspješan povijesni slijed obrtništva uputila  im je županica Antonija Jozi, rekavši pored ostalog: „ Obrtnici nisu samo ti koji rade, stvaraju radna mjesta i investiraju, oni su i ono živo tkivo našega grada. Ljudi koji su zaslužni ne samo za gospodarski razvoj nego i za društveni razvoj zajednice. Hvala vam na svemu što činite za razvoj naše županije.“

Čestitke na obljetnici uputio i predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dalibor Kratohovil, te Borislav Miličević, zamjenik gradonačelnika Požege. S Udruženjem obrtnika Vukovara potpisan je sporazum o suradnji i prijateljstvu. Plakete za uspješno vođenje obrta uručene su obrtnicima i svim partnerima, sponzorima i onima koji su ostavili neizbrisiv trag u razvoju obrtništva. (B.S.T.)
Možda ste propustili...

PRESTIŽNO PRIZNANJE ČETVRTI PUT U ŠKOLI DR. ANDRIJE ŠTAMPARA

Maturantica Anna Šimić iz Vinkovaca među laureatima Godišnje nagrade “Luka Ritz”

KONAČNO BEZ ČESTIH NESTANAKA VODE

Novi magistralni cjevovod

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NOVA TRANŠA ZA PRODAJU

Grad Đakovo prodaje petnaestak nekretnina

2

JESTE LI SE SJETILI NA VRIJEME?

Stiže toplinski val, a instalateri klima-uređaja dijele odbijenice

3

BESPLATNE ULAZNICE ZA SVE OSNOVNOŠKOLCE

Na bazene u Belom od ovog četvrtka