Crna kronika
PRETRAGA AUTA I KUĆE U GORNJEM BAZJU KOD VIROVITICE

Uhićen zbog zabranjenog oružja
Objavljeno 17. svibnja, 2024.
I policajci su ostali zatečeni kada su pronašli veću količine zabranjenog oružja u okolici Virovitice. Kako stoji u priopćenju Policijske uprave virovitičko-podravske, prometni su policajci, u redovitoj kontroli prometa u srijedu oko 9.25 sati u Gornjem Bazju na području općine Lukač, zaustavili automobil koji je vozio 45-godišnjak. Tijekom pregleda osobnih dokumenata vozača policajci su u unutrašnjosti automobila ugledali oružje. O tome su izvijestili operativno dežurstvo svoje policijske postaje, nakon čega je odlučeno da se, na temelju sudskog naloga dobivenog od nadležnog Županijskog suda u Bjelovaru, temeljito pregleda automobil, ali i kuća 45-godišnjaka. Prilikom provedenih pretraga, uz nazočnost svjedoka, pronađeno je nekoliko eksplozivnih naprava, nekoliko pištolja s pripadajućim spremnicima, pištolj ručne izrade, puška ručne izrade, sastavni dijelovi za izradu puške, veća količina različitih vrsta streljiva, ali i sitno rezani duhan, koji nije označen nadzornim markicama Ministarstva financija. Muškarac je nakon završetka pretrage kuće i automobila uhićen i nakon liječničkog pregleda smješten u prostorije za zadržavanje PU virovitičko-podravske. Prilikom provedenog alkotestiranja nije utvrđena prisutnost alkohola.

Zbog počinjenog kaznenog djela "Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari" protiv 45-godišnjaka slijedi podnošenje kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Virovitici, a zbog utvrđenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana bit će podnesen optužni prijedlog Općinskom sudu u Virovitici. Nadalje, zbog utvrđenog prekršaja iz Zakona o trošarinama, Carinskoj upravi bit će dostavljena obavijest o počinjenom prekršaju.

Policija još jednom poziva sve građane da dragovoljno vrate zabranjeno oružje ako ga posjeduju. Kako je akcija "Manje oružja - manje tragedija" i dalje aktivna, svi oni koji dragovoljno vrate oružje i eksplozivna sredstva, neće ni kazneno ni prekršajno odgovorati. No ako se oružje pronađe nakon ciljane pretrage, prijava je neizbježna. M.Bugarić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana