Osijek
U ORGANIZACIJI SVEUČILIŠTA JOSIPA JURJA STROSSMAYERA I UDRUGE MUZZA

U petak i subotu prvi “Open mind”, vikend znanosti za djecu i mladež
Objavljeno 17. svibnja, 2024.
Umjesto šetnje po šoping-centrima svi su pozvani u sveučilišni kampus na prvi vikend znanosti Open mind koji će se održati, najavio je rektor prof. dr. sc. Vlado Guberac, u Osijeku 17. i 18. svibnja na Fakultetu agrobiotehničkih znanosti (FAZOS), a u organizaciji Sveučilišta J.J. Strossmayera i zagrebačke Udruge MUZZA.

Uz rektora Guberca događanja su najavile i prorektorica za znanost, tehnologije, projekte i međunarodnu suradnju prof. dr. sc. Sonja Vila te projekt-menadžerica Đurđica Protić, predsjednica Udruge MUZZA.

Prof. Vila najavila je početak dvodnevnih aktivnosti u petak u 10 sati. Potrajat će do 19 sati i ulaz je slobodan za sve. "Imamo 50 interaktivnih radionica za djecu svih uzrasta, koja će moći pitati profesore što god ih zanima, sudjelovati u izradama i pipremama, kvizovima... Uključeno je 12 sveučilišniih sastavnica i drugi", kazala je prof. Vila sigurna da će zaintersirati djecu i mladež za znanost.

Žele im prikazati što je znanost i kako utječe na svakodnevicu, odnosno koliko je ona zanimljiva, zajedno s više od 450 volontera - nastavnika i studenata. U subotu će ispred FAZOS-a biti i revija pasa te prikaz rada službenih i terapijskih pasa, uz objašnjenje pasmina. Vrijeme bi, najavljeno je, trebalo poslužiti.

- MUZZA je organizacija s 20 doktora znanosti, 50 profesora i puno volontera u događanjima koja organiziramo. Osijek ima sjajno sveučilište, rektoru i prorektorici zahvaljujemo što su animirali i okupili svoje sastavnice. MUZZA volonterski radi za društvenu korist, za mlade, popularizaciju znanosti kako bismo mlade "zarazili" znanošću. Želimo poslati tri osnovne poruke važnosti znanosti: 1. interaktivno učenje u direktnom kontaktu s istraživačima, 2. umrežavanje i 3. da se zabavimo a da ne moramo ići u trgovačke centre - kazala je Protić. D. Pejić
ZANIMLJIV I POUČAN PROGRAM
Mlade će privući aktivnosti: Budućnost prometa, Budućnost robota i umjetne inteligencije, Znanost u građevinarstvu, E - lab, Kibernetička sigurnost i forenzika, Svemir, Humanija - znanost o čovjeku, Agroekosustav i očuvanje bioraznolikosti, Zoologija, Hrana budućnosti, Senzacionalna znanost, Znanost o glazbi, Mali znanstvenici, Radionice MEFOS, Radionice FAZOS i MUZZA LAB.

Možda ste propustili...

KONFERENCIJA NA PRAVNOM FAKULTETU

Skup o demokraciji i vladavini prava

U ČETVRTAK I PETAK U OPĆINI BILJE

Zaprašivanje komaraca

TRŽNICA D.O.O. DODJELJUJE 78 CERTIFIKATA

Proizvodi s lokalne njive na stol

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana