Mozaik
28. DODJELA NAGRADA HRVATSKE GLAZBENE UNIJE

Dobitnici nagrada Status zasvirali u Terra Negra Country Clubu
Objavljeno 15. svibnja, 2024.
Pet godina nakon što je prethodna osječka dodjela održana u Muzeju okusa, ovogodišnji Status vratio se u Osijek, točnije u Čepin. Nagrada Hrvatske glazbene unije dodijeljena je 28. put, a svojim vrhunskim umijećem i vještinom sviranja u protekloj godini 18 je glazbenika zaslužilo i odnijelo ovo prestižno priznanje na svečanoj dodjeli upriličenoj u Terra Negra Country Clubu.

U kategoriji zabavne, pop-rock i urbane glazbe nagrade su dobili Frano Živković (električna/akustična gitara), Nino Krznar (bas-gitara), Tomislav Mihaljević (klavijature), Marko Duvnjak (bubnjevi), Drago Jakovčević (saksofon) i Matej Milošev (violončelo). U kategoriji narodne i etno glazbe nagrade su pripale Zlatku Galiku (bisernica i brač), Damiru Butkoviću Budi (čelo) i Marku Firstu (violina), a ovogodišnji dobitnici Statusa u kategoriji jazz glazbe su Miro Kadoić (saksofon), Valdemar Kušan (truba), Alen Spada (električna gitara - nagrada "Damir Dičić"), Vedran Ružić (bas-gitara), Bojan Skočilić (kontrabas), Ante Jeličić (klavir), Maasej Kovačević (klavijature), Branimir Gazdik (bubnjevi) i Alba Nacinovich (glas).


- Htio bih se zahvaliti stručnoj komisiji i Hrvatskoj glazbenoj uniji, kao i Marku Lazariću, Leonu Brenku i Bojanu Skočiliću. Ovu nagradu posvećujem jednoj osobi koja me je usmjerila na pravi put, a to je moj tata koji je preminuo prije 11 dana. Znam da mu je drago zbog ovoga i da je ponosan na mene - prilikom preuzimanja nagrade rekao je Alen Spada.


Dodjela Statusa 2024. obilježena je i odličnom svirkom; dobitnici nagrade nastupili su u vlastitim, međusobno dogovorenim kombinacijama, ili uz pratnju osječke grupe Echoes, za ovu priliku preimenovane u "kućni" Status band, čiji je pridruženi član bio gitarist iz Zagreba Luka Kramar, ovogodišnji dobitnik nagrade Hrvatske glazbene unije za najboljeg mladog instrumentalista, a uzvanicima se predstavio i talentirani mladi bend Gradske bitange iz Valpova. D.Miklić
Možda ste propustili...

NA DAN GLAZBE: “OD SUMRAKA DO ZORE”

Ana Rucner najavila dva koncerta u jednom danu

PRVI CROATIAN INTERNATIONAL FILM FESTIVAL

Gala večer u čast Špiri Guberini

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana