Osijek
OPĆINA ČEPIN PROVODI PROJEKT ZAŽELI BOLJI ŽIVOT

Pomoć u kući 32 mjeseca imat će čak 180 Čepinaca
Objavljeno 15. svibnja, 2024.
I Općina Čepin sudjeluje u projektu Zaželi bolji život 2 - zapošljavanju žena koje će se skrbiti o sumještanima. Objavila je javni poziv onima koje žele sudjelovati u tom projektu za koji je potpisala ugovor s Ministarstvom rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Projektom je predviđeno pružanje usluge potpore i podrške u svakodnevnom životu osobama starijim od 65 i više godina i osobama s invaliditetom starijim od 18 godina u razdoblju od 32 mjeseca kroz organiziranje prehrane, obavljanje kućanskih poslova, održavanje osobne higijene i zadovoljavanje drugih svakodnevnih potreba, uz isporuku paketa kućanskih i osnovnih higijenskih potrepština.

Pravo sudjelovanja imaju, pojašnjava općinski pročelnik Upravnog odjela za upravno-pravne poslove društvene djelatnosti i socijalnu skrb Krešimir Crnković, samo pripadnici ciljne skupine koji žive u samačkom, dvočlanom ili višečlanom kućanstvu u kojem su svi članovi kućanstva pripadnici ciljne skupine, da mjesečni prihodi za samačka kućanstva ne prelaze 984,42 EUR, za dvočlana kućanstva ne prelaze 1640,70 EUR ili za višečlana kućanstva ne prelaze 2461,05 EUR za ožujak. Pravo sudjelovanja imaju i osobe starije od 18 godina s invaliditetom trećeg ili četvrtog stupnja težine invaliditeta. U projekt je planirano uključivanje 180 građana. D.P.
Možda ste propustili...

HOTEL MATERRA I UČENICI UGOŠKOLE

Zajedno u otkrivanju seulske koktel-scene

OD RASKRIŽJA S KOZJAČKOM I PRENJSKOM

Zbog radova u Kolodvorskoj ulici nova trasa busa

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana