Regija
NA DNEVNOM REDU SJEDNICE DESET TOČAKA

Gradsko vijeće Vinkovaca o
izvješćima, odlukama o
parkiralištu i o fast foodu
Objavljeno 14. svibnja, 2024.
VINKOVCINa 26. sjednici Gradskog vijeća Vinkovaca na dnevnom se redu našlo 10 točaka, uglavnom onih o životnim pitanjima, između ostalog o financijskom poslovanju Gradske knjižnice i čitaonice, prodaji nekretnina u gradskom vlasništvu, o skupljanju komunalnog otpada, usvajanju raznih izvješća i odluka, poput prijedloga odluke o raspoređivanju sredstava za rad političkih stranaka i nezavisnih vijećnika zastupljenih u Gradskom vijeću Vinkovaca za 2024. godinu.

Zanimljiva je bila i točka o vinkovačkoj Knjižnici i njezino izvješće o uspješnom poslovanju.

- Najvažnije je da u Knjižnici raste broj korisnika, stalno je puna djece i njihova žamora, a određena društvena zbivanja u gradu tamo su preseljena, stoga u ovom lijepom novom prostoru možemo doživjeti sve što se zbiva – rekao je gradonačelnik Bosančić, dodajući kako, uz Knjižnicu, uspješno posluju vinkovačko Gradsko kazalište i Gradski muzej, a sve su institucije na visokoj razini i o njima se s uvažavanjem govori u cijeloj državi, ne samo županiji i gradu.

Dodao je i kako je Komunalni odjel nabrojio sve što se radilo u protekloj godini, kada su kroz proračun od 3,2 milijuna eura proveli uspješne programe.

- To je iznos koji nam ulijeva povjerenje da ćemo i u nadolazećem razdoblju značajnije ulagati u komunalnu infrastrukturu na području grada – rekao je Bosančić.

Na aktualnom satu nezavisni vijećnik Tihomir Posavčić zatražio je dodatna pojašnjenja vezano za izgradnju i uređenje Trga Vinkovačkih jeseni, jer se boji da će izgradnjom trga uže središte grada izgubiti veliko parkiralište, a parkirna su mjesta u Vinkovcima ionako deficitarna, pa ga zanima jesu li gradske službe prije izrade projekta kontaktirale prometnu struku.

U svom odgovoru gradonačelnik je potvrdio kako je u svim fazama projekta struka, pa i prometna, imala ključno mišljenje kako bi se izbjegli upravo ovakvi problemi.

– Dosad je bilo 130 parkirnih mjesta na toj lokaciji, a u budućnosti će ih biti 120 za automobile, dva za autobuse, dva za električna vozila te 6 invalidskih mjesta, tako da se tu ništa ne gubi, ali ćemo drukčije regulirati parkirna mjesta nego je to dosad bio slučaj – pojasnio je Bosančić i dodao kako je najbitnije da se popularni Fast food HIT na obali Bosuta neće ukinuti.

- HIT ostaje, tako da tu nema problema po pitanju hamburera. Jedino neće biti na trenutačnoj lokaciji, već će biti pomaknut desetak metara – rekao je Bosančić. M.F.
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OBA KUPALIŠNA KOMPLEKSA OTVORILA SU SVOJA VRATA

Spas od vrućina u
baranjskim bazenima

2

OPET BEZ SJEDNICE

Komunalni radovi stoje bez Vijeća

3

PREDSTAVLJENA APLIKACIJA

Djeca mogu sama kreirati cijele priče