Regija
PRIJAVE ZA UPIS DJECE PODNOSE SE DO 17. SVIBNJA

U vinkovačkim je vrtićima 80 mjesta više nego lani
Objavljeno 14. svibnja, 2024.
VINKOVCI - Dječji vrtić Vinkovci za pedagošku godinu 2024./2025. raspisuje 171 mjesto, 80 više nego lani. Takvo povećanje, objašnjava pročelnica gradskog Upravnog odjela društvenih djelatnosti Andrea Vinković, rezultat je povećanog odlaska vrtićke djece u osnovne škole, ali i otvaranja novih skupina.

- Povećan broj zahtjeva za upis djece u vrtiće ono je što nas najviše veseli i na nama je da osiguramo dodatne kapacitete kako bismo mogli zadovoljiti sve potrebe roditelja. To smo u jednom dijelu ostvarili otvaranjem novih skupina, a nastavljamo izgradnjom novog vrtića Mali princ, kao i dogradnjom objekata Stribor i Naša radost, čime ćemo osigurati dodatnih 270 vrtićkih mjesta – kaže pročelnica Andrea Vinković. Dodaje kako su u travnju plaće zaposlenih u toj predškolskoj ustanovi porasle u prosjeku za 35 posto, zakonski su izjednačena materijalna prava zaposlenika u ustanovama predškolskog odgoja sa zaposlenicima u osnovnom školstvu u pogledu koeficijenata i osnovice te je tako napokon stručan, odgovoran i kvalitetan rad s djecom adekvatno nagrađen.

Dječji vrtić Vinkovci, podsjeća zamjenica ravnateljice Ljubica Jukić, svoju osnovnu djelatnost odgoja i obrazovanja djece rane i predškolske dobi provodi na sedam lokacija, tj. u sedam područnih objekata. Trenutačno imaju 27 odgojnih skupina i 557 upisane djece o kojima brinu 94 djelatnika i 7 pomoćnika u vrtiću. Provode redoviti desetosatni program i redoviti petosatni program u jasličkim i vrtićkim skupinama, kao i kraće programe vjerskog odgoja i ranog učenja engleskog jezika te program predškole koji je obvezan za svu djecu u godini prije polaska u osnovu školu.

- Prijave za upis djece podnose se do 17. svibnja do 12 sati preko aplikacije e-Upisi dostupne na portalu e-Građani, odnosno preko linka https://vrtici.e-upisi.hr/. Za sve roditelje koji nemaju uvjete za pristup e-prijavi tehnička podrška bit će pružena u Upravi Dječjeg vrtića Vinkovci, J. J. Strossmayera 7. U program jaslica može se upisati dijete koje do 31. kolovoza 2024. navrši godinu dana života, a u vrtićki program dijete koje do 31. kolovoza 2024. navrši tri godine života. Odluka o upisu, kao i lista čekanja sa šiframa djece koje su dodijeljene roditelju prilikom predaje zahtjeva za upis, bit će objavljene 4. lipnja na web-stranici www.dv-vinkovci.hr i oglasnoj ploči Dječjeg vrtića Vinkovci, a djeca u vrtiće kreću 1. rujna – pojašnjava Ljubica Jukić.

M. Flego
Ljubica Jukić

zamjenica ravnateljice DV-a

Roditelji neupisane djece, čiji se zahtjevi za upis nalaze na listi čekanja za pedagošku 2023./2024. godinu, ako su zainteresirani za upis u novu pedagošku godinu, trebaju ponovno podnijeti zahtjev za upis

Možda ste propustili...

SASTALI SE NEKADAŠNJI UČENICI SREDNJE EKONOMSKE ŠKOLE BELI MANASTIR

Nakon 45 godina ponovno su se družili “ekonomci”

IZMIJENJENA ODLUKA O STIPENDIRANJU

Aneksi ugovora za dio donatorskih stipendija

OSTVARILI PRAVO NA POTPORE IZ ŽUPANIJSKOG PRORAČUNA

Za 142 sportske udruge 60 tisuća eura

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

DUNAV KOD BATINE POČEO OPADATI

Za najviše tjedan dana povratak na Zeleni otok

2

MARATONSKO RIBIČKO NATJECANJE SRD-A BANDAR BIZOVAC

U 52 sata upecali gotovo
200 riba teških skoro tonu

3

U PERIVOJU PRANDAU-MAILATH

Na Miholjačkom sajmu sudjelovalo 55 izlagača