Osijek
TRGOVAČKA I KOMERCIJALNA ŠKOLA “DAVOR MILAS”

Nova zanimanja u školi - administrator i prodavač
Objavljeno 13. svibnja, 2024.
U sklopu Dana otvorenih vrata predstavljene su radionice, matematičke igre, Sajam vježbeničkih tvrtki...
U Trgovačkoj i komercijalnoj školi "Davor Milas" Osijek održan je Dan otvorenih vrata. Učenici i nastavnici škole, kao i odgojitelji i učenici Doma učenika, pripremili su niz aktivnosti koje su privukle osmaše ne samo iz Osijeka i Osječko-baranjske županije nego iz cijele Slavonije i Baranje.

Tom su prigodom, uz postojeće, predstavljena dva nova programa: administrator (za djecu s poteškoćama) i prodavač po dualnom modelu poslovanja.- Obrazovanje za zanimanje administrator traje tri godine, namijenjeno je učenicima s oštećenjem vida i utjecajnim teškoćama u razvoju, a nakon završetka školovanja ti će učenici moći obavljati osnovne administrativne i uredske poslove u trgovačkim društvima, javnim i državnim organizacijama, udrugama i institucijama. Uvjet za upis je Rješenje o redovitom programu uz prilagodbu sadržaja i individualizirane postupke - kaže mr. sc. Renata Petrović, ravnateljica Trgovačka i komercijalna škola "Davor Milas".


Prodavač prema dualnom modelu obrazovanja također je trogodišnje zanimanje. "Prednosti ovakvog programa su brojne: plaćena praktična nastava u prodavaonicama koje je odobrilo Ministarstvo znanosti i obrazovanja, kvalificirani mentori, mogućnost osiguravanja radnog mjesta kroz obrazovanje, mogućnost daljnjeg obrazovanja za zanimanje komecijalist, mogućnost pokretanja vlastite prodavaonice", ističe ravnateljica Petrović.

Obilazeći školu, vidjeli smo mnogo toga zanimljivog, od Sajma vježbeničkih tvrtki (bave se prodajom kozmetike, suvenira...), radova učeničke zadruge Trgos, brojnih medalja i pehara učenika sportaša, kvizova, English Cornera, predavanja. Saznali smo i što povezuje osječki sleng i glagoljicu u radionici Osječka dumina, vidjeli atraktivne izložbe, matematičke igre, interatkvine radionice i još mnogo toga.

Vesna Latinović
Možda ste propustili...

I TENJA JE MJESTO ULAGANJA

Turnir na novom terenu i tribinama

GRAĐEVINSKI I ARHITEKTONSKI FAKULTET

Promovirano ukupno 173 studenata

SISTEMATIZACIJA

Seminar za poduzetnike

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NOVI MAJSTORI ZANATA

Važno je zadržati majstore kod kuće

2

ANTUNOVAC PROSLAVIO DAN OPĆINE

Četiri dana veselja, ni rezultat iz Berlina nije ih ozbiljnije poremetio

3

NISU ZA PUTNIKE, NEGO ZA OBUKU NOVIH VOZAČA

Tramvaji su opet na tračnicama