Regija
DANI OTVORENIH VRATA VELEUČILIŠTA “LAVOSLAV RUŽIČKA” VUKOVAR

Predstavit će studijske programe i najnovije trendove na tržištu rada
Objavljeno 11. svibnja, 2024.
VUKOVARVeleučilište "Lavoslav Ružička" u Vukovaru organizira Dane karijera i otvorenih vrata od 13. do 17. svibnja ove godine. Cilj je svih planiranih aktivnosti predstaviti srednjoškolcima kao i budućim studentima i drugoj zainteresiranoj javnosti veleučilišne studijske programe i općenito djelovanje i aktivnosti Veleučilišta.

Sadašnji studenti imat će priliku susresti se s potencijalnim poslodavcima na Sajmu poslodavaca, saznati koja su to ključna znanja i vještine potrebne za posao te se upoznati s trendovima na tržištu rada i iskustvima uspješnih gostiju predavača i naših alumnija, a posebno ističemo, kažu u vukovarskom Veleučilištu koje nosi ime po svom velikom sugrađaninu, kemičaru, nobelovcu, predavanja Ane Soldo, predsjednice Hrvatskog udruženje menadžera i poduzetnika (CROMA), i Zlatka Dalića, izbornika hrvatske nogometne reprezentacije kao i uspješne priče naših bivših studenata, a sada VEVU alumnija.

Prema programu ovogodišnjih Dana karijera i otvorenih vrata VEVU, u ponedjeljak, 13. svibnja, u 12 sati je Studiraj na VEVU!

Predstavljanje studijskih programa i Veleučilišta za maturante, u utorak u 14 sati je Put do uspjeha, gdje će Ana Soldo, predsjednica Hrvatskog udruženje menadžera i poduzetnika (CROMA), subregionalna direktorica DS Smith Packaging govoriti o svojoj karijeri, uspjesima i razočaranjima, a spremna je i odgovarati na pitanja budućih vukovarskih studenata.

U srijedu,15. svibnja od 11 do 14 sati je Sajam poslodavaca – upoznaj VEVU partnere i poslodavce, a od 12 do 13 sati je radionica za studente - Napiši svoj CV, što organizira Centar za razvoj karijera.

Sutradan, u četvrtak, 16. svibnja, u 12 sati je program VEVU Alumni uspješne priče, gdje će svoje ispričati Marin Marinović sa Studija fizioterapije, Tea Pakšec sa Studija trgovine i Marko Barun s Upravnog studija. Posljednjeg dana ovog programa za buduće studente vukovarskog veleučilišta Lavoslav Ružička, u petak, 17. svibnja, u 11 sati gdje će o tome kako se uspjeh ne događa, nego se stvara i o još nečemu govoriti Zlatko Dalić, izbornik hrvatske nogometne reprezentacije.

Veleučilište u Vukovaru ima tri odjela koja izvode studijske programe: preddiplomski stručni "Upravni studij", preddiplomski stručni studij "Trgovina", preddiplomski stručni studij "Fizioterapija" i specijalistički diplomski stručni studij "Preventivna fizioterapija".

Odnedavno VEVU je u novom, preuređenom prostoru gdje imaju puno bolje uvjete za rad. Naime, nekadašnji Batin "Radnički dom" u Borovu naselju od 18. ožujka 2024. godine nova je adresa Veleučilišta "Lavoslav Ružička" u Vukovaru. Preseljenjem u novu zgradu na novoj adresi ostvareni su brojni planovi i dobivene su nove mogućnosti i za studente i za samo Veleučilište. Novi i suvremeni prostor, kao i oprema početak su novog i još snažnijeg razvoja Veleučilišta, što će također pridonijeti i boljem studentskom standardu, kvaliteti nastavnog procesa, ali i razvoju samog grada Vukovara, koji svakim danom postaje pravi studentski grad budućnosti. Rekonstrukcija zgrade "Radnički dom" u Borovu naselju te njegova prenamjena u prostor Veleučilišta "Lavoslav Ružička" kapitalni je projekt Grada Vukovara u vrijednosti od 8,8 milijuna eura, od čega je 5,4 milijuna osigurano iz EU-a, 1,1 milijun dao je Grad Vukovar, a 2,3 milijuna eura bila su sredstva Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara.

M.Flego
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OBA KUPALIŠNA KOMPLEKSA OTVORILA SU SVOJA VRATA

Spas od vrućina u
baranjskim bazenima

2

OPET BEZ SJEDNICE

Komunalni radovi stoje bez Vijeća

3

PREDSTAVLJENA APLIKACIJA

Djeca mogu sama kreirati cijele priče