Kultura
KHNK: “SLUČAJ VLASTITE POGIBELJI”

Varaždinska predstava gost HNK-a u Osijeku
Objavljeno 11. svibnja, 2024.
U sklopu projekta K-HNK, u HNK-u u Osijeku gostuje predstava HNK-a u Varaždinu "Slučaj vlastite pogibelji", u utorak, 14. svibnja, u 20 sati. Traje 180 minuta i ima jednu pauzu. Gostovanje se održava u sklopu K-HNK pretplate, projekta pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija RH. Predstava "Slučaj vlastite pogibelji", koju je prema romanu Kristiana Novaka dramatizirao i za HNK Varaždin režirao Ivan Plazibat, osvojila je čak tri nagrade na nedavno završenim 34. Marulićevim danima u Splitu.

“A tijelo je bilo u takvom stanju, s takvom ranom na glavi, da ga s raspoloživim sredstvima nije bilo moguće dovesti u stanje koje bi nekako uopće odgovaralo kad je bio živ. Samoubojstvo ili ubojstvo? To razobličenje i fragmentacija (identitetska i sudbinska) krajnja je točka i slika borbe koju je Novakov dramski lik vodio... U Novakovom Neni je borba sa svijetom i njegovim okvirima dovedena do maksimuma konflikta, i do maksimuma karaktera", stoji u najavi HNK-a u Varaždinu.

U predstavi glume: Dea Presečki, Karlo Mrkša, Marko Cindrić, Ljubomir Kerekeš, Hana Hegedušić, Zdenko Brlek, Robert Španić, Ljiljana Bogojević, Helena Minić Matanić, Nikša Eldan, Elizabeta Brodić, Robert Plemić, Marinko Leš, Beti Lučić, Mario Jovev/Lovro Rimac, Sunčana Zelenika Konjević, Filip Eldan, Jasmin Mekić, Deni Sanković/Bruno Kontrec, Darko Plovanić...

Ulaznice se mogu kupiti na blagajni HNK-a (svakoga radnoga dana od 9 do 13 sati ili sat vremena prije početka večernjega programa) ili online na poveznici https://hnk-osijek.hr/ulaznice/predstava/?4654. T.K.
Možda ste propustili...

HRVATSKO PJEVAČKO DRUŠTVO LIPA

Osječani u Tuzli osvojili prvo mjesto

PROJEKT SRPSKOG NARODNOG VIJEĆA “TIŠINA KOJA JE SRUŠILA SPOMENIK”

Nagrade za zaštitu kulturne baštine

JEDAN OD NAJČITANIJIH HRVATSKIH PROZAISTA

Ferić zatvorio 23. FEKP

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

LADY JADRANKA NJERŠ BERESFORD-PEIRSE

Važno odlikovanje kralja Charlesa III.

2

Domagoj Vidović dobio Hrvatski stećak

3

77. PUT DODIJELJENE AMERIČKE KAZALIŠNE NAGRADE

Prvi Tonyji za Radcliffa, Stronga i Paulson