Kultura
HNK U OSIJEKU: JER STE VI TO TRAŽILI

Još dvije izvedbe sjajnih “Maratonaca” u svibnju
Objavljeno 30. travnja, 2024.
Nakon još jedne u nizu brojnih rasprodanih izvedbi komediju Dušana Kovačevića "Maratonci trče počasni krug" možete pogledati još dva puta u svibnju na daskama HNK-a u Osijeku: u petak i subotu, 3. i 4. svibnja, s početkom u 19 sati. Požurite po svoju ulaznicu!

“(...) Preko sto godina starog Aksentija, igrao je Antonio Jakupčević, apsolutna zvijezda ove predstave: zamaskiran do neprepoznatljivosti (zahvaljujući izuzetnoj kreatorici maske, vlasulja i frizura Ružici Miler), brojnim je detaljima oblikovao karakterističnu tjelesnost starca, a poigravanje zubalom i zapišavanje hlača (stalno otvorenog šlica) više djeluje kao inat obitelji, nego kao staračka slabost. Njegov sin Milutin je glava obitelji što je Duško Modrinić vrlo uspjelo dočarao jer iako je naoko u pozadini, sve je imao pod kontrolom i ništa mu nije promaklo (čini mi se da to nije samo odlika ovog Modrinićevog lika nego i odlika samog glumca)" - piše Olga Vujović.

Ulaznice možete kupiti online. Na stranici HNK-a - https://hnk-osijek.hr/ - možete se prijaviti na newsletter i prvi primati točne obavijesti na vrijeme, doznati sve novosti o događanjima, gostovanjima, redovnim i svim drugim programima u HNK-u. T.K.
Možda ste propustili...

PREDSTAVA WILLIAMA SHAKESPEAREA U REŽIJI IVANA PLAZIBATA

HNK u Zagrebu: "Mjera za mjeru"

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

LADY JADRANKA NJERŠ BERESFORD-PEIRSE

Važno odlikovanje kralja Charlesa III.

2

Domagoj Vidović dobio Hrvatski stećak

3

77. PUT DODIJELJENE AMERIČKE KAZALIŠNE NAGRADE

Prvi Tonyji za Radcliffa, Stronga i Paulson