Regija
GRADSKA LIMENA GLAZBA DONJI MIHOLJAC

Nove odore, note, nastupi, seminari
Objavljeno 18. travnja, 2024.
DONJI MIHOLJACNa redovitoj godišnjoj skupštini Gradske limene glazbe Donji Miholjac istaknuto je da su prošlu godinu obilježili nastupi, seminari, nabava odora, notnih materijala i instrumenata.

- Jedna smo od najaktivnijih udruga u gradu, koja je samo u protekloj godini imala petnaestak zapaženih nastupa u Donjem Miholjcu i susjednoj Republici Mađarskoj. Dio članova sudjelovao je i na seminaru udaraljki u organizaciji Gradske limene glazbe i suorganizaciji Saveza amaterskih puhačkih orkestara Slavonije i Baranje i Hrvatskog sabora kulture - rekao je dirigent Darko Nikolić. Dodao je kako je jedan od osnovnih problema nedostatak stalnog prostora za vježbanje, čuvanje instrumenata, odora i priznanja.

Nakon izvješća o prošlogodišnjem radu, predstavljen je i program rada za ovu godinu. Uz redovite probe i nastupe na gradskim manifestacijama, planiran je i odlazak na 46. smotru Saveza amaterskih puhačkih orkestara Slavonije i Baranje, kao i na međunarodne smotre u Šiklošu i Pečuhu.

Planira se nastavak organiziranja seminara i tečaja sa željom da se očuva i njeguje glazbena tradicija te nabava odora i notnog materijala. Također, Gradska limena glazba planira se javljati na natječaje Grada Donjeg Miholjca, Osječko-baranjske županije i Ministarstva kulture i medija.

Na skupštini su gradonačelnik Goran Aladić i predsjednik Gradskog vijeća Dražen Trcović potvrdili nastavak financijske potpore aktivnostima Gradske limene glazbe. Gradonačelnik je novi prostor obećao u zgradi bivše vojarne, koja je prijavljena na natječaj za energetsku obnovu. S. Fridl
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

GASTRONOMSKO DRUŽENJE

Ribarski kraljevi Jadrana dolaze u vinariju Josić!

2

PODUZETNIK JOSIP LESIĆ:

Spreman sam na razgovor
o prodaji Sokolskog doma

3

JEDINSTVENA TURISTIČKA LOKACIJA OPĆINE ČAČINCI I PP-A PAPUK

Staza mirisa bagrema - lagana šetnja za oporavak duha i tijela