Novosti
MOŽEMO!

Dolenec: Više nismo "samo zagrebačka stranka", ima potencijala za promjene
Objavljeno 17. travnja, 2024.

Nositeljica liste stranke Možemo! u drugoj izbornoj jedinici Danijela Dolenec izjavila je nakon objave prvih izlaznih anketa kako se čini da nakon izbora ima potencijala za promjenu vlasti te da se "sada može definitivno raskrstiti s kletvom" da je Možemo! samo zagrebačka stranka.

"Prvi dojmovi su sjajni. Izlazne ankete nam daju jedanaest mandata, to znači da ćemo gotovo poduplati broj, a svi analitičari i ankete davali su nam maksimalno deset mandata”, rekla je Dolenec.

"Ankete pokazuju da smo osvojili mandat i u trećoj, četvrtoj, sedmoj i osmoj jedinici. Dakle, sada možemo definitivno raskrstiti s kletvom koja je ranije postojala da smo samo zagrebačka stranka”, dodala je.

Dolenec je najavila da ostaje zamjenica gradonačelnika Zagreba, a u Sabor će umjesto nje Jelena Miloš, druga na listi u drugoj izbornoj jedinici.

Iako je još rano govoriti o tome što nas sve čeka, kako sada stvari izgledaju, ima potencijala za promjenu, da skinemo HDZ s vlasti, kazala je.

Ponovila je poziciju Možemo! prema kojoj mogu, zajedno s drugim strankama, podržati manjinsku SDP-ovu vladu.

Možemo! dočekuje rezultate izbora za zastupnike u Hrvatski sabor u zagrebačkoj Tvornici Kulture, a očekuje se da će okupiti oko 1300 članova, partnera i simpatizera stranke.

U izborni stožer nešto prije 19 sati stigli su i koordinatori stranke Sandra Bančić i Tomislav Tomašević.

Na prethodnim izborima 2020. godine Možemo! je zajedno s koalicijskim partnerima (Nova ljevica, Radnička fronta i nezavisni Bojan Glavašević) osvojio sedam mandata. H

Možda ste propustili...