Mozaik
U ORGANIZACIJI ZAKLADE “HRVATSKA ZA DJECU”

Maturanti iz domova zasjali na posebnoj modnoj reviji
Objavljeno 18. travnja, 2024.
Modni dizajneri i modne kuće šestu godinu zaredom poklonili su svoje kreacije
Šestu godinu zaredom održana je jedna drukčija modna revija s posebnim emocijama. Šesnaest maturantica i jedanaest maturanata iz domova za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi ove je godine prošetalo pistom u Zonaru Zagreb na tradicionalnoj reviji Zaklade "Hrvatska za djecu" Moja maturalna večer.

Ovo je šesta godina da se mladi iz različitih sredina imaju prilike okušati u ulogama modela. U proteklim su se godinama na revijama izmjenjivale sreća i tuga. U tim su godinama maturanti naučili voljeti, u njima su odrasli. Danas, kad gledaju slike i izvještaje s revija Moja maturalna večer, u njima se bude snažne emocije na kojima su zahvalni.

- Ovo je za nas poseban dan koji ćemo pamtiti cijeli život. Imali smo tremu, većina od nas prvi je put prošetala modnom pistom. Nije bilo lako, no danas smo uz zabavu stekli i nove prijatelje. Vidjeli smo i Grad Zagreb te prekrasan hotel Zonar! - izjavila je maturnatica Ana.


Sve je počelo, kao i obično, u rano poslijepodne. Savjetima su maturantima prije same revije pomagale dugogodišnja modna inspicijentica Slađana Divjak te modna agentica Tihana Harapin Zalepugin. Šminku i frizure i ove je godine poklonio Profokus. Produkcija na svjetskoj razini pokrenula je energiju i revija je mogla početi. Tončica Čeljuska u ulozi voditeljice najavila je događaj.

Mladi maturanti nosili su kreacije poznatih hrvatskih modnih dizajnera i modnih kuća koji već šestu godinu zaredom poklanjaju svoje kreacije ljudima koje prelaze iz školskog u jedno novo životno doba. Ove je godine odijela maturantima poklonila modna kuća Galileo. Djevojke su nosile haljine modnih dizajnera; Aleksandra Dojčinović, Anamarija Asanović, Katarina Mamić, Zvono dizajn by Andrea Zvono, Duchess, Anovi design by Ivona Glavaš, Arileo by Marija i Jurica Pirić, Delight by Ivan Friščić, Axa Moda, Desinia, Ivana Jurić Design, Ivica Skoko, Ivančica Pahor, Lokomotiva by Lana Pujić, Lukabu by Marina Jerant, Mystic Exclusive i I Do Weddings. Maturantice su pistom prošetale u cipelama modne kuće Roberto.

U ulogama modela pistom su prošetali: Antonjia i Željko iz Dječjeg doma Vrbina Sisak, Lucija i Ljubica iz Kuće sretnih ciglica iz Slavonskog Broda, Antonijo, Mateo i Luka iz Centra za pružanje usluga u zajednici Osijek, Roman iz Centra za pružanje usluga u zajednici Svitanje Koprivnica, Vito, Josip i Eni iz SOS Zajednice mladih Velika Gorica, Max i Martino iz Dječjeg doma Zagreb, Anđela iz Centra za pružanje usluga u zajednici Maestral Split, Lea iz Centra za pružanje usluga u zajednici Vladimir Nazor Karlovac, Mateja i Ana iz Centra za pružanje usluga u zajednici Klasje Osijek, Ana, Sježanja i Toni Centra za pružanje usluga u zajednici, Petra iz Dječjeg doma Ivan Goran Kovačić u Zagrebu, Luka i Samanta iz Centra za djecu Zagreb, Marsela iz Centra za pružanje usluga u zajednici Lipik te iz udomiteljskih obitelji Ana i Angela.

Danijel Miklić
Najljepše uspomene
- Projektima poput ovog, želimo djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi stvoriti najljepše uspomene. Želimo ostaviti trag u mapi njihovog djetinjstva kao institucija koja ih je podržala upravo u dijelu njihovog emotivnog statusa i nastojala doprinijeti njihovom općem osjećaju sreće! – izjavila je upraviteljica Zaklade “Hrvatska za djecu” Renata Gubić.

Reviju je svojim energičnim nastupom otvorio pak Atomic Dance Factory, jedna od najboljih hrvatskih plesnih skupina koja se bavi urbanim plesnim tehnikama. Članovi grupe su višestruki državni prvaci u kategorijama hip-hopa i breakdancea. A1 postava Atomic Dance Factoryja predstavila se koreografijom pod nazivom “Unity”.

Možda ste propustili...

GLUMAC ZADOBIO OTEKLINE NA LICU I LIJEVOM OKU

Buscemija napali na ulici

28. DODJELA NAGRADA HRVATSKE GLAZBENE UNIJE

Dobitnici nagrada Status zasvirali u Terra Negra Country Clubu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana