Regija
IZLOŽBA U KNJIŽNICI U POVODU SVJETSKOG DANA UMJETNOSTI

Blackout poezija - radovi osnovnoškolaca
Objavljeno 16. travnja, 2024.
VINKOVCINa Dječjem odjelu vinkovačke Gradske knjižnice i čitaonice na Svjetski dan umjetnosti otvorena je izložba čija je tema Blackout poezija, a priredila ju je Hrvatska udruga školskih knjižničara Vukovarsko-srijemske županije. Izložbu su organizirale i otvorile Anita Tufekčić, predsjednica Podružnice Vukovarsko-srijemske županije Hrvatske udruge školskih knjižničara, Vlatka Vujčić, tajnica Podružnice, i Jelena Cvrković, knjižničarka i prof. hrvatskoga jezika i književnosti.

Blackout ili erasure (poezija zatamnjenja) postupak je gdje se od postojećeg teksta, starih knjiga ili novina, pravi novi tekst ili pjesma i tako nastaje potpuno nov rad, pojašnjavaju organizatori.

Izložba na kojoj će posjetitelji moći pogledati radove osnovaca i srednjoškolaca iz Vukovarsko-srijemske županije otvorena je do 30. travnja.

Nakon otvorenja izložbe predsjednica Podružnice Anita Tufekčić održala je kreativnu radionicu o temi blackout poezije za učenike posjetitelje ove zanimljive izložbe, na koju je pristiglo 17 plakata osam osnovnih i jedne srednje škole iz najistočnije županije. M.F.
Možda ste propustili...

VJEŽBA CIVILNE ZAŠTITE “SLAVONIJA 2024.”

Provjera sposobnosti službi, suradnje i opreme

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

U KOLIJEVCI NOGOMETA 31. SVIBNJA PREMIJERA SLUŽBENE HIMNE VATRENIH

Službeni uvod u EURO 2024. kreće iz Županje

2

“BIBLIJSKI POTOP” U ĐAKOVU

U jednoj noći 41 litra kiše, pod vodom deseci podruma

3

ODLUKA O PLAĆANJU KRUZERA U 2025.

Turističke pristojbe određene prema kapacitetu kruzera