Osijek
ODIJEVAMO JAKNE, PALIMO GRIJANJE

Došao je kraj ljetu u proljeće
Objavljeno 17. travnja, 2024.
Sredina je travnja, zimu smo, možda pomalo i naivno, u mislima već ostavili daleko iza sebe, nakon što su nas u ožujku i prvoj polovini travnja grijale iznadprosječno visoke temperature. No odjeću i obuću karakterističnu za to doba godine ipak ćemo morati izvaditi iz ormara, sudeći prema akutalnim prognozama DHMZ-a, koji je objavio detaljne predikcije o najavljenoj drastičnoj promjeni vremena, koja je stigla već u utorak i donijela zimske temperature, obilnu kišu, a u gorju čak i snijeg.

Nakon jedne od najtoplijih veljača i ožujka, koji su negdje srušili i temperaturne rekorde, od utorka ljetu u proljeće dolazi kraj, kako objašnjava DHMZ. Na vrijeme u našim krajevima sve će jače utjecati termobarička dolina sa sjeverozapada, s kojom je u utorak poslijepodne stigao osjetno hladniji zrak, te će druga polovina travnja početi uz promjenjivo, nestabilno i znatno hladnije vrijeme, osobito sredinom ovog tjedna. U unutrašnjosti zemlje najviša će dnevna temperatura u srijedu biti tek oko 11 stupnjeva, što je dvadesetak stupnjeva niže nego protekle nedjelje.

Kada je riječ o Osijeku, prema sedmodnevnoj vremenskoj prognozi DHMZ-a, maksimalna će dnevna temperatura iznositi samo 10 Celzijevih stupnjeva, a u jutarnjim će satima biti upola niža, što će biti praćeno i kišom, koja bi trebala potrajati sve do nedjelje, kada će se, poslijepodne, ukazati sunce, uz ipak nešto više temeperature zraka, ali dalje puno niže od onih na koje smo bili naviknuli proteklih tjedana.

Iz DHMZ-a pozivaju građane da zbog najavljene izražene promjene vremena prate upozorenja na vremenske pojave, osobito ako planiraju putovanje, jer se na cestama u Gorskom kotaru mjestimice očekuju zimski uvjeti, a uz obalu ograničenja u prometu.

I. Alilović
Možda ste propustili...

PAZARENJE U CAMPUS CAFFEU 1. LIPNJA

Prijave primaju do subote, 18. svibnja

DVA DANA RADOVA IZMEĐU RUŽINE I HEBRANGOVE ULICE

Zatvaranje dijela ceste Rokove ulice

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

REAKCIJE RAVNATELJA, UČITELJA I RODITELJA

Grad za novu demografsku mjeru dobio - čistu peticu

2

NOVA, DOBRODOŠLA SAJAMSKA MANIFESTACIJA

Učenici: Lakše je odlučiti se uz putokaz budućnosti

3

U ORGANIZACIJI SVEUČILIŠTA JOSIPA JURJA STROSSMAYERA I UDRUGE MUZZA

U petak i subotu prvi “Open mind”, vikend znanosti za djecu i mladež