Crna kronika
VUKOVARSKO-SRIJEMSKA ŽUPANIJA

Građani vratili 7 ručnih bombi, puške, metke...
Objavljeno 15. travnja, 2024.
Policija je u četiri dana dobila 16 dojava, nakon čega su policijski pirotehničari oružje pokupili na 23 lokacije
Od 12. ožujka do 15. travnja policajci protueksplozijske zaštite PU vukovarsko-srijemske postupali su u sedam dojava o dobrovoljnoj predaji minsko-eksplozivnih sredstava i u 16 dojava o nalasku minsko-eksplozivnih sredstava. S 23 lokacije na siguran način izuzeli su ukupno sedam ručnih bombi, četiri mine, tri granate, dvije puške, četiri zračne puške, jednu automatsku pušku, sedam spremnika za pušku, jedan pištolj, 2,5 kilograma vojnog eksploziva, sedam detonatorskih kapisla, tri elektrodetonatorske kapisle, različite dijelove oružja i 1393 komada streljiva raznovrsnih kalibara.

Predano i pronađeno oružje, streljivo i minsko-eksplozivna sredstva pohranjeni su u skladište Policijske uprave do uništenja.

- Zahvaljujemo građanima na povjerenju te pozivamo sve one koji još negdje u svojim domovima drže i čuvaju oružje ili eksplozivna sredstva da ga dobrovoljno predaju policiji i time učine svoje okruženje sigurnijim. Podsjećamo građane da je MUP-ova akcija dobrovoljne predaje ilegalnog oružja naziva “Manje oružja, manje tragedija” i dalje u tijeku. Zakonom o nabavi i posjedovanju oružja građana određeno je da je dobrovoljna predaja ilegalnog oružja bez sankcija, što znači da se protiv osobe koja dobrovoljno predaje oružje i eksplozivna sredstva neće pokretati prekršajni ni kazneni postupak. Oružje se može predati pozivom policiji na broj 192, nakon čega će posebno osposobljeni policijski službenici doći na dogovoreno mjesto i preuzeti opasno sredstvo. Anonimnost osobe koja predaje oružje je zagarantirana - poručuju iz policije.

Sandra Lacić
Možda ste propustili...

POTRAGA ZA LOPOVOM I VANDALOM U OSIJEKU

Razbijao prozore na autima, krao stvari pa bušio gume

NEPRAVOMOĆNA PRESUDA BIVŠEM MAJORU JNA

Zlostavljao je zarobljenike, dobio 14 godina zatvora

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OPTUŽNO VIJEĆE OSJEČKOG ŽUPANIJSKOG SUDA

Potvrđena optužnica protiv osječkog policajca za ubojstvo Mihaele Berak

2

PRETRAGA AUTA I KUĆE U GORNJEM BAZJU KOD VIROVITICE

Uhićen zbog zabranjenog oružja

3

ISTRAGA POLICIJE

Zapalio auto, uhitili su ga