Kultura
ORIGINALNI HRVATSKI BREND SE ŠIRI

U Kopenhagenu otvoren najveći Muzej iluzija u Europi
Objavljeno 12. travnja, 2024.
Muzej iluzija, originalni hrvatski brend, koji danas postoji na već više od pedeset lokacija diljem svijeta, otvoren je i u popularnoj ulici Strøget u samom centru Kopenhagena, kao dosad najveći privatni europski muzej te globalno prepoznate franšize. Novootvoreni muzej proteže se na 1200 četvornih metara i donosi više od 70 uzbudljivih i atraktivnih eksponata, od kojih neki upravo u Kopenhagenu imaju i svoju svjetsku premijeru, izvijestila je Metamorfoza, hrvatska tvrtka koja je vlasnik franšize i upravlja globalnom mrežom Muzeja iluzija. Nove iluzije imaju poveznice s lokalitetom i odaju počast danskoj kulturi i povijesti, pa će samo u tom muzeju biti mogući penjanje uz povijesnu kopenhagensku fasadu ili posjet potpuno novom konceptu danskog hot dog štanda, a posjetitelji će na poseban način osjetiti i prisutnost Hansa Christiana Andersena.

Kako je najavljeno, veliku premijeru među eksponatima doživjet će i Vortex Dome, koji se igra dinamikom kretanja, kao i Shade Illusion, koji se poigrava sjenama. Bit će tu i već omiljene iluzije kao što su Walk-in-kaleidoskop i tzv. beskonačna soba. Novost Muzeja iluzija u Kopenhagenu je i mogućnost posjeta dosad najvećem muzejskom dućanu s novim konceptom i najvećim asortimanom. Teo Širola, direktor Metamorfoze, rekao je kako je učenje kroz zabavu njihova premisa, a još jednim otvorenjem potvrdili su da je ono u svijetu sjajno prihvaćeno.

- Predano smo i dugo radili na ovom projektu. Otvorenje Muzeja iluzija u Kopenhagenu omogućuje posjetiteljima još jedne europske metropole da kroz fascinantne eksponate upoznaju originalni hrvatski koncept i dožive nezaboravno iskustvo - ustvrdio je.

Najavio je širenje brenda, ali s posebnim fokusom na korporativne, privatne projekte poput upravo otvorenog u Kopenhagenu. Prema tom modelu upravljaju s ukupno njih šest – Charlotte, Minneapolis, Atlanta, Denver, New York i Las Vegas, gdje je najveći korporativni Muzej iluzija na svijetu.

Muzej iluzija najveći je lanac privatnih muzeja na svijetu s više od 50 lokacija, u 25 država svijeta, diljem Europe, Sjeverne Amerike, Azije i Afrike. Radi lakšeg upravljanja uskoro se u SAD-u planira otvoriti i ekstenzija zagrebačkom uredu. Muzej iluzija začet je na ideji osnivača i vlasnika Muzeja iluzija u Zagrebu, Tomislava Pamukovića i Roka Živkovića, a iluzije i eksponate za muzeje stvara razvojno-istraživački tim u Oroslavju. H
Možda ste propustili...

NASTUPAJU PJEVAČI IZ KLASE BERISLAVA JERKOVIĆA

Peti koncert iz ciklusa “Crveno”

DODJELOM NAGRADA ZAVRŠIO 31. FESTIVAL GLUMCA

Najboljom je proglašena predstava “Zakon Zagore”

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NASTUPAJU PJEVAČI IZ KLASE BERISLAVA JERKOVIĆA

Peti koncert iz ciklusa “Crveno”

2

HNK U OSIJEKU: NOVA PREMIJERA

“Let iznad kukavičjeg gnijezda” govori o nasilju sustava nad pojedincem

3

DODJELOM NAGRADA ZAVRŠIO 31. FESTIVAL GLUMCA

Najboljom je proglašena predstava “Zakon Zagore”