Regija
REGIONALNI ZNANSTVENI CENTAR

VPŽ će sljedećih pet godina plaćati troškove u ispostavama Centra
Objavljeno 6. travnja, 2024.
SLATINA - U OŠ J. Kozarca održano je završno događanje projekta "Regionalni znanstveni centar Panonske Hrvatske", vrijednog 21.020.771,60 kuna. Nositelj projekta je Osječko-baranjska županija, a među deset projektnih partnera su Virovitičko-podravska županija, OŠ Suhopolje i OŠ J. Kozarca u Slatini.

– U ovoj školi uredili smo prostore koji su bili neiskorišteni, a u Suhopolju smo školu opremili STEM opremom kako bi učenici koji žele znati više iz toga područja imali za to potrebne uvjete – rekao je župan Igor Andrović. VPŽ će sljedećih pet godina financirati održivost projekta, odnosno sve troškove nastale u ispostavama Centra.

Marija Krišto iz Upravnog odjela za obrazovanje i mlade OBŽ-a istaknula je potrebu rada s darovitim učenicima jer se njihova darovitost mora razvijati kako bi kad odrastu ostali u Slavoniji kao pokretači cjelokupnoga društvenog i gospodarskog napretka. Predstavnice projektnih partnera sa Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, profesorice Ivana Štibi i Snježana Majstorović Ergotić, sudjelovale su u edukaciji učitelja, ali i u izradi silabusa novoga sveučilišnog kolegija "Metode poučavanja STEM darovitih učenika".

Ravnatelj OŠ Suhopolje Anto Škrapa predstavio je realizaciju projekta u svojoj školi, a zamjenica ravnateljice OŠ Josipa Kozarca Slatina Martina Grundler Hrala iznijela je sve aktivnosti projekta provedene u slatinskoj školi. P.Ž.
Možda ste propustili...

NATJEČAJ HRVATSKE TURISTIČKE ZAJEDNICE

Najviše novca dosad za turističke projekte

KONFERENCIJA ZA MEDIJE ISPRED VRTIĆA

Đurđenovački SDP: Stanje je neizdrživo

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

KUPALIŠNA JE SEZONA PRED VRATIMA

Baranjski će se bazeni otvoriti polovinom lipnja, nudit će brojne sadržaje

2

DANI PODUNAVSKIH HRVATA I BEĆARAC U BARANJI

Zvonko Bogdan, dobra vina i tisto

3

U PETAK PROMOCIJA SLUŽBENE HIMNE VATRENIH

Županja - kolijevka nogometa uvodi Hrvatsku u Euro 2024.