Kultura
TREĆI DANI GRADSKOG KAZALIŠTA POŽEGA

Još osam predstava i četiri gostovanja na Danima požeškog kazališta
Objavljeno 4. ožujka, 2024.
Treći Dani Gradskog kazališta Požega započeli su gostovanjem u Županji, a nastavljaju se do 27. ožujka 2024. godine, do kada će biti održano još osam predstava u Požegi i četiri gostovanja.

- Treća je godina kako smo pokrenuli manifestaciju Dani požeškog kazališta i po odazivu publike i reakcijama, ova manifestacija se pokazala kao dobra i kao potrebna. Kako i sam podnaslov kaže – ožujak je kazališni slavljenički mjesec jer u njemu obilježavamo datume važne za naše kazalište - rekla je ravnateljica Gradskog kazališta Požega Valentina Neferović.

Prva na redu je gostujuća predstava "Čitač ljudi" Teatra Fort Forno, monodrama u kojoj glumi mladi Gabrijel Ferić, kojeg je požeška publika imala prilike vidjeti u Sanjarevoj priči, predstavi koja je premijerno izvedena upravo na 2. Danima požeškog kazališta. "Čitač ljudi" autorski je projekt koji je okupio kvalitetnu ekipu, svatko od njih na svom području je izvrstan, na čelu s Robertom Raponjom, Riom Trdin, Tatjanom Šuput Raponjom i Željkom Fleger. Kruna svega je 27. ožujka, premijera nove komedije za odrasle Williama Shakespearea "San Ivanjske noći" u suradnji s Teatrom Exit iz Zagreba. U programu je i jedna plesna predstava 14. ožujka u suradnji s UO Plesna radionica Ilijane Lončar, a riječ je o predstavi "Gore" Zagrebačkog plesnog ansambla.

Nastavlja se i s redovnim programom "Treća je dječja", u kojem gostuje poznati mađioničar Luka Vidović, koji će izvesti svoju mađioničarsku predstavu "U čemu je trik" 16. ožujka. Za osnovnoškolce i dječje vrtiće je predstava "Zuboland". Gradsko kazalište Požega u ožujku ima i bogat raspored gostovanja. Nakon gostovanja u Županji, na 2. Slavonskom KaFeu. Dječja predstava "Zuboland" 9. ožujka gostuje u novoj Gradiški, a 10. ožujka rođendan će kazalište proslaviti kultnom "Gostioničarkom", koja će razveseliti publiku u Kutjevu. Dječja predstava "Carevo novo ruho" 16. ožujka gostuje u Daruvaru, a potom opet putuje "Zuboland" i to 22. ožujka na Lutkarsko proljeće.

Novost Gradskog kazališta Požega je da sada svi zainteresirani ulaznice mogu kupovati online preko sustava Entrio.hr. uz blagajnu koja nastavlja rad. B. Starčević-Tesari
Možda ste propustili...

3. FORUM JULIJA KNIFERA NA AUKOS-u

Znamo li zašto je Knifer veliki umjetnik?

POSVEĆEN JE 150. ROĐENDANU JEDNE OD NAJPREVOĐENIJIH HRVATSKIH KNJIŽEVNICA

Znanstveni skup “Ivana Brlić-Mažuranić u novom mileniju”

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

U SLATINI NASTUPIO AKADEMSKI MUŠKI ZBOR FER-A

Među posljednjim europskim velikim muškim zborovima

2

MANIFESTACIJA NOĆ KNJIGE 2024. U GRADSKOJ I SVEUČILIŠNOJ KNJIŽNICI OSIJEK

Prigodni program bogat raznim događajima za sve dobi i ukuse

3

PREDSTAVLJANJE

Monografija Stanislava Marijanovića