Regija
POTPORA PODUZETNICIMA

Za subvencije u inkubatorima VPŽ daje 150.000 eura
Objavljeno 4. ožujka, 2024.
U deset je godina u poduzetničkim inkubatorima otvorena 101 tvrtka, a zaposleno je 1000 osoba

Virovitičko-podravski župan Igor Andrović objavio je javni poziv za subvencionirano korištenje poslovnog prostora Mreže poduzetničkih inkubatora Virovitičko-podravske županije za 2024. godinu. U županijskom je proračunu za tu svrhu osigurano najviše dosad, 150.000 eura. Cilj je osnažiti kapacitete malih i srednjih gospodarskih subjekata i povećati im konkurentnost, uz stvaranje povoljnijeg i kvalitetnijeg poslovnog okruženja. Poziv traje do iskorištenja sredstava, ali ne dulje od 30. studenoga 2024.- Virovitičko-podravska županija, kroz sustav potpore subvencije troškova korištenja poslovnog prostora u jednom od naših poduzetničkih inkubatora, u Virovitici, Slatini, Orahovici i Pitomači, provodi gospodarsku mjeru za povećanje stope rasta gospodarstva, ponajprije u sektoru malog gospodarstva, poticanju malog i srednjeg poduzetništva. Subvencioniranje zakupa i ostalih troškova poduzetnicima početnicima u našim poduzetničkim inkubatorima direktna je mjera s ciljem novog zapošljavanja, povećanja konkurentnosti i gospodarstva u cjelini – naglasio je župan Igor Andrović.

Virovitičko-podravska županija poduzetnicima početnicima u prvoj godini najma u potpunosti plaća smještaj u opremljenim poslovnim prostorima jednog od poduzetničkih inkubatora. Usto, nude im i usluge korištenje konferencijske dvorane, izrade poslovnog plana, poslovnog savjetovanja, edukacije, seminara, networkinga s ostalim stanarima inkubatora…

Inače, kroz projekt Mreža poduzetničkih inkubatora izgrađena su nova zdanja u Slatini, Orahovici i Pitomači. Projekt je bio vrijedan 28 milijuna kuna, građen europskim i sredstvima Virovitičko-podravske županije s partnerima. Začetak ovog projekta bio je prije 11 godina, kada je u Virovitici izgrađen Poduzetnički inkubator. Bio je to EU projekt "e-Inkubator sa i bez zidova u Virovitičko-podravskoj županiji". Vrijedio je oko 950.000 eura, financiran europskim i sredstvima Virovitičko-podravske županije i VIDRA-e. Voditelj projekta i tadašnji prvi direktor bio je današnji virovitičko-podravski župan Igor Andrović. Samo godinu dana kasnije, Poduzetnički inkubator u Virovitici bio je proglašen za najbolji projekt poduzetničke infrastrukture u RH.

Za prvih deset godina u poduzetničkim inkubatorima u Virovitici, Slatini, Orahovici i Pitomači otvorena je 101 tvrtka, zaposleno je gotovo 1000 osoba, provedeno 648 projekata.

Dijana Stanić Rešicki
Siguran partner za obrtnike i OPG-ove
- Mladima smo, poduzetnicima početnicima, kroz poduzetničke inkubatore u Virovitici, Slatini, Orahovici i Pitomači dali svojevrstan vjetar u leđa, olakšavši im koliko god smo mogli njihovu poduzetničku avanturu. To je i bio naš cilj, prvotna ideja da se mladi poduzetnici uz punu potporu nas kao Županije mogu maksimalno razvijati i postati veliki i jaki poduzetnici na tržištu – zaključio je Andrović.

Poduzetnički inkubator VPŽ-a danas je potporna institucija otvorena prema svima. Oni stvaraju i provode projekte za gradove i općine s područja Virovitičko-podravske županije, za gospodarske i poduzetničke subjekte i siguran su partner za brojne obrtnike i obiteljska poljoprivredna gospodarstva.

Možda ste propustili...

9. OBRTNIČKO-GOSPODARSKI SAJAM

Predstavit će i kovački zanat

U NADBISKUPIJSKOM OBITELJSKOM CENTRU

Otvoren Vrt arkanđela Rafaela

ŠIRI SE PONUDA

Nova trgovina

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OŠ VLADIMIRA NAZORA U ERASMUS+ PROJEKTU

Vinkovački osnovci ugostili španjolske vršnjake

2

DO VALENSA I IZ OSIJEKA I SL. BRODA

Vikend uz glazbu, craft pivo, stare vinile, stripove

3

PROLJETNI TRENING “AKTIVNE HRVATSKE”

Beli Manastir vježbat će s Asjom Petersen