Dome slatki dome
DIZAJN: NAGLASITE ZIDOVE

Zidovi idealni za dekoriranje
Objavljeno 29. veljače, 2024.
Uz velike staklene plohe kombinirajte vizualno lagane elemente namještaja

Zidne obloge vrlo su čest element dekoriranja zida. Često ovakvi zahvati nisu zahtjevni, ni vremenski, ni financijski pa svakako odlučite uljepšati pogled u svom domu. Izrazito trendovska dekoracija zida je opeka. Odlično podnosi miješanje stilova, od minimalističkog, preko rustikalnog pa sve do klasičnog ili industrijskog. Opeka je jedan od najstarijih građevnih materijala i kao takva daje izuzetan osjećaj ugode i topline u prostoru. Ovakvim trendovskim odabirom nećete pogriješiti. Odlično se kombinira i s grubim i finim materijalima, pa su kreativne mogućnosti uređenja prostora izuzetne.Galerije


Zid je osnovni element svakog prostora i kao takav idealan za dekoriranje. U prostoriji je poželjno naglasiti jedan zid, a sve ostale prilagoditi zadanom izražaju. Puno je načina na koje možemo naglasiti zid - to mogu biti konstruktivni elementi poput stepenica ili galerije te otvori velikih dimenzija ili oblika. Razni dekorativni elementi, rasvjeta, obloge ili zelenilo su detalji koje možemo primijeniti bilo kada i gdje. Ako zid naglašavate stubištem, poželjno je materijale i boje povezati s elementima namještaja u prostoru. Ako se odlučite na minimalističko stubište, prostor će izgledati prozračno i moderno, a pri tome ćete moći birati između velikog broja stilova koje želite unijeti u prostor.

Rasvjeta


Galerijske prostore ukrasite slikama velikog formata ili visećom rasvjetom koja se proteže kroz obje etaže. Trendovske keramičke obloge u imitaciji kamena, cementa ili betona idealne su za postavu u pozadini sjedeće garniture ili TV uređaja. Vrlo jednostavan element dekoracije zida su police neobičnih oblika. Kada koristite ovu vrstu dekoracije, pripazite na ostale elemente u prostoru, kako ne bi postao preopterećen materijalima, oblicima i bojama. Neobične oblike primijenite u nježnim bojama, a ostale elemente u vrlo jednostavnim formama.
 
Izabela Galović Ninić, dipl. ing. arh.
Dekorativni zastori
Bilo da se radi o prozorima, stijenama ili vratima, otvore velikih dimenzija naglasite dekorativnim zastorima. Kombinacija prozračnog stakla i gustih tkanina te otvorenog pogleda, stvorit će vrlo izražajnu plohu u prostoru. Uz velike staklene plohe kombinirajte vizualno lagane elemente namještaja, kako bi dojam prostornosti bio potpun. Stakleni stol ili niska sjedeća garnitura bit će odličan odabir.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

TEST: EINHELL PICOBELLA

Dovedite lako svoju terasu i okućnicu u red

2

DIZAJN: INSPIRACIJE ZA UREĐENJE

Prostorni sklad za ugodan život

3

STANOVANJE : VRTNE OGRADE

Zanimljiva, jedinstvena, ali i vrlo funkcionalna