Dome slatki dome
LIFESTYLE: MAŠTA NEMA GRANICA

Kuhinjske posude ne moraju biti dosadne
Objavljeno 29. veljače, 2024.
Za sve one koji vole neobične predmete, posebne kutijice za luk, kao i mnogo drugih kuhinjskih pomagala, prikladan su poklon

Uz vesele posude, kutijice za spremanje hrane, tanjure i šalice nećete ni opaziti tmurne ili kišne dane. Posudice za sol i papar poprimile su svakakve maštovite i neobične oblike. Zdjele za juhu ili grickalice dobile su moderne šarene silikonske bordure. Moderan dizajn i vesele boje raznih kuhinjskih potrepština pretvaraju najjednostavnija pomagala u prave male ukrase. Zahvaljujući novim materijalima, svaki komad posuđa ili kuhinjskog pribora može biti i ukras. Posude za čuvanje hrane ne moraju biti dosadne. Ako izaberete detalje u bojama koje volite i koji se uklapaju, vaša će kuhinja izgledati poput nove. Moderan dizajn i vesele boje raznih kuhinjskih potrepština pretvaraju najjednostavnija pomagala u prave male ukrase. Kuhinja vedrih boja popravlja raspoloženje i povećava želju za kuhanjem. Nije jednostavno promijeniti cijelu kuhinju, ali možete ju osvježiti maštovitim odabirom sitnica i šarenih detalja. U kuhinji će nas razveseliti svaka nova sitnica, pa bila to i nova krpa za posuđe. Bitno da je žarkih boja. Jeftine su, a možemo ih koristiti i kao podmetače. Od rasparenih tanjura možete napraviti svoj komplet i uživati u šarenilu. Jednostavna drvena polica idealna je za odlaganje keramičkog posuđa. Ako na nju složite jednostavne bijele posude, uz rasparene šarene keramičke šalice, imat ćete sve nadohvat ruke, a izgledat će vrlo lijepo. Možete dodati neku biljku posađenu u posudu veselih boja. Dizajneri stalno smišljaju nove sitnice kojima je teško odoljeti. Mnoge od njih, osim što su vrlo zanimljivih oblika, nisu nužne. Silikonske posude i kalupi su široko rasprostranjeni zbog svoje otpornosti na toplinu i netoksičnih svojstava. Silikon koji se koristi u proizvodnji kuhinjskih posuda ne sadrži štetne kemikalije poput bisfenola A (BPA), olova i ftalata. Ne reagira s hranom i ne proizvodi štetne pare, čak ni na visokim temperaturama. Za sve one koji vole neobične predmete, posebne kutijice za luk, bananu ili jabuku, kao i mnogo drugih kuhinjskih pomagala, prikladan su poklon.

Jasminka Knežević
Može i za biljke
Mnoge predmete koje imamo kod kuće i više ih ne trebamo možemo preoblikovati ili ukrasiti u posude za biljke. Dobro je znati da u jako šarene posude ne trebamo saditi biljke sitnih manjih cvjetova jer se neće dobro isticati. U takve posude pristaju jednolično obojene biljke koje uzgajamo radi listova. Tako će se isticati i biljka i posuda. Želimo li naglasiti cvjetove, plodove ili osobite listove neke biljke, bolje da je posuda jednobojna, bez suviše detalja. Kad koristimo metal, drvo, slamu, jutu i sličan materijal, prije uporabe ih trebamo premazati zaštitnim sredstvima.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

DETALJI ZA VRTOVE I TERASE

Užitak i odmor u toplim danima

2

SADNJABOBIČASTOG VOĆA

Uzgojite vlastite maline

3

MOGU BITI PRIJENOSNICI BOLESTI

Sezona je krpelja, zaštitite svoje ljubimce