Osijek
IZLOŽBA SLIKARSKIH RADOVA U GISKO-U

Stari Osijek u očima amatera iz "Likara"
Objavljeno 28. veljače, 2024.
Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek i Društvo likovnih umjetnika amatera Osijek "Likar", u petak, 1. ožujka, s početkom u 18 sati, u izložbenoj auli u prizemlju Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek, organiziraju otvorenje izložbe slikarskih radova pod nazivom "Zgode i nezgode iz staroga Osijeka u očima osječkog ‘Likara‘". O izložbi će govoriti članica "Likara" Branka Radin, a o "Likaru" dopredsjednica Udruge Ranka Mirković.

Izložbom slikarskih radova "Zgode i nezgode iz staroga Osijeka u očima osječkog ‘Likara‘" članovi se predstavljaju, prvi put, u svojstvu vrsnih ilustratora istoimene knjige osječke povjesničarke Zlate Živaković-Kerže. Slike su manjeg formata u različitim tehnikama: olovka, ugljen, tuš.

Osječki je "Likar" udruga amatera slikara koja nastavlja tradiciju i kulturu prve crtačke škole osnovane s ciljem stjecanja i stvaranja općeg boljeg ukusa. Osim radionica slikanja pomaže zainteresiranim skupinama, organizira izložbe skupnog i individualnog karaktera, ali i sama organizira likovne kolonije. I.R.G.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

IN MEMORIAM: VERA ERL (1940. - 2024.)

Odlazak povjesničarke,
knjižničarke, sveučilišne
nastavnice i etnologinje

2

BAUMIT LIFECHALLENGE: KATEGORIJA “ZAPANJUJUĆA STRUKTURA”

Gospodarski centar nominiran za najljepšu fasadu u Europi

3

KAD TI GLUTEN ZAGORČAVA ŽIVOT

Osam od deset oboljelih ne zna da ima celijakiju