Osijek
SPORAZUM IZMEĐU GRADA OSIJEKA I EKONOMSKOG FAKULTETA

Studenti na praksu
u gradsku upravu
Objavljeno 26. veljače, 2024.
Zamjenica gradonačelnika Osijeka Jasenka Crnković i dekan Ekonomskog fakulteta u Osijeku (EFOS) Boris Crnković potpisali su u ponedjeljak Sporazum o znanstveno-stručnoj suradnji dviju institucija, na temelju čega će studenti EFOS-a ubuduće moći odrađivati stručnu praksu u sustavu gradske uprave.

- Grad Osijek i njegove tvrtke surađuju s EFOS-om već niz godina, a sada smo tu suradnju odlučili i formalizirati sporazumom koji će ju konkretizirati te učiniti još učinkovitijom. Posebno nas veseli što je sporazumom definirano partnerstvo s EFOS-om i njegovim studentima, koji će svoju obveznu stručnu praksu od sada moći pohađati i u javnom sektoru. Kako EFOS ima široki raspon studijskih programa, tako i mi kao potencijalni poslodavac i pružatelj stručne prakse imamo široki spektar naših upravnih odjela, gdje možemo uključiti novu mladu energiju, naše studente, koji će možda postati i djelatnici gradske uprave - rekla je dogradonačelnica Crnković.

Uvažavajući raznolikost budućih karijernih puteva svojih studenata, od privatnog do javnog sektora, te od malih do velikih poduzeća, cilj je EFOS-a pružiti studentima relevantno poslovno iskustvo i pripremiti ih za izazove suvremenog tržišta rada.

- Na EFOS-u smo prije nekoliko godina potpuno izmijenili naše studijske programe te uveli stručnu praksu kao dio redovnog kurikuluma, koju će studenti od sada moći odraditi i u javnom sektoru - istaknuo je dekan Crnković. I. Alilović
Možda ste propustili...

PREDSTAVLJENI NOVI PROSTORI ZAVODA ZA DERMATOLOGIJU I VENEROLOGIJU

Stacionar Dermatologije nakon čak 40 godina ponovno u krugu KBC-a Osijek

U STUDIJSKOJ ČITAONICI GISKO-A

Predstavljanje zbirke “Iz inata baća”

Najčitanije iz rubrike