Osijek
AKTIVNOSTI UDRUGE ADELA

Radionica kreativnog pisanja uz natječaj za kratku priču
Objavljeno 26. veljače, 2024.
Udruga Adela raspisala je natječaj za kratku priču o temi žene, feministice i radnice, a kako bi Osječankama olakšale pisanje, organizirana je radionica kreativnog pisanja o izgradnji lika u kratkoj priči. Za sve je sudionice radionica besplatna i održat će se 15. ožujka od 18 do 20.30 u Dateljeu u Županijskoj 11 (dvorište).

Voditeljica radionice Erika Žilić Vincetić (na fotografiji) profesorica je povijesti i hrvatskoga jezika i književnosti, zaposlena kao povjesničarka u Državnom arhivu u Osijeku, a i jedna je od osnivačica Društva ljubitelja književnosti Littera Osijek. Autorica je nekoliko izložbi fotografija iz fundusa DAOS-a i kataloga izložbi. Također je napisala nekoliko stručnih i preglednih radova iz povijesti i arhivistike. Lektorirala je i korigirala više od 20 arhivskih izdanja. Njezin je prvi roman, povijesna fikcija "Priča o kugi i nevidljivom Edgaru (knjiga 1.)", izišao u siječnju 2022. Volontira, pa tako i ovu radionicu vodi volonterski, voli jogu, izrađuje vilinske kućice.

Podsjetimo da je natječaj Udruge Adela otvoren do 24. ožujka 2024., a proglašenje najuspješnijih bit će 1. svibnja. I.R.G.
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana